Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:00, 24. 10. 2014.

| Politika

Bogatinović: Otvoreni smo za probleme sugrađana

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti

Žarko Bogatinović - "15 minuta"

Svakodnevna komunikacija narodnih poslanika i njihovih sugrađana je neophodna, kaže Žarko Bogatinović, narodni poslanik Srpske napredne stranke iz Leskovca.

Gostujući u emisiji "15 minuta", on je obavestio Leskovčane i ostale građane Jablaničkog okruga kada mogu da Poslanički klub SNS tog okruga ima svoju kancelariju u Ulici Koste Stamenkovića broj 5.

Građani u njoj mogu zakazati sastanak svakog dana od 10 do 16 sati, a sa poslanicima se mogu sresti subotom od 10 do 14 sati.

To je ta veza između građana i poslanika koja mora da postoji. Nezaposlenost je prvi problem, na to se žale, traže pomoć za posao, pravni savet, pomoć na sudu kada smatraju da je počinjena nepravda - kaže Bogatinović.

Dodaje da je sa svojim kolegama poslanicima svakog ponedeljka, ukoliko je neradni dan u Skupštini, u Leksovcu. Tamo održavaju stručni kolegijum sa gradonačelnikom gde se upoznaju sa svakodnevnim problemima u Leskovcu.

Pet poslanika SNS iz Jablaničkog okruga mogu svakako da ga predstavljaju na najbolji način. Za 5 meseci nije bilo vremena da se oseti neki poseban boljitak, ali u narednom periodu će se sigurno i svakako osetiti - smatra Bogatinović.

Dodaje da svaki poslanik "po savesti i službenoj dužnosti" ima obavezu da učestvuje u radu Skupštine aktivnostima u odborima i na zasedanjima.

Kao primer svoje angažovanosti navodi inicijativu Odbora za poljoprivredu, čiji je član, da veterinarske stanice u Lebanu, Medveđi i Bujanovcu ostanu u vlasništvu države zbog, kako kaže, problema u prometu životinja i švercu mesa i mesnih prerađevina.

Svojim lobiranjem uspeo sam da se donesem zaključak koji predlaže Ministarstvu poljoprivrede, odnosno Vladi, da stanice u pograničnim područjima Jablaničkog okruga Lebane i Medveđa i stanica u Pčinjskom okrugu u Bujanovcu ne podležu Zakonu o privatizaciji - objašnjava Bogatinović.

O tome da li parlament kontroliše Vladu ili je obrnuto, kakve je propuste napravila Uprava za veterinu i do čega je to dovelo, pogledajte u emisiji "15 minuta"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dragoljub Stamenkovic

    06:20 // 25. 10. 2014.

    Vi SNS - ovci ste NAJVEĆI PREVARANTI!!! Gori ste čak i od žutih! Vi, SPS-ovci, Vulin, Velja i Rasim ubijate Srbiju!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: