Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:07, 31. 3. 2018.

| Politika

Bulatović krivi DS što je poklonio niški aerodrom Državi

Autor:S. M. i P. B.Izvor:Južne vesti

Nemontirani snimak dela izjave gradonačelnika Darka Bulatovića

Iako se dosad u javnosti nije govorilo o navodno neispoštovanom ugovoru između Ministarstva odbrane i Grada Niša iz 2009. godine, u tom dokumentu gradonačelnik Niša Darko Bulatović vidi glavnog krivca što je morao da pokloni Aerodrom “Konstantin Veliki” Državi. Bulatović krivi “prethodnu vlast” što je taj ugovor potpisala i tvrdi da je “koristio svaku priliku” da o ovom problemu govori, ali da se građani o tome nisu informisali.

Dosad je aerodrom niškoj vlasti služio kao primer uspešnog poslovanja. Međutim, nakon sednice Gradskog veća od 30. marta, na kojem je odlučeno da se niški aerodrom pokloni Državi, Bulatović kaže da se ovo preduzeće "nije dovoljno razvijalo" i da je praktično od prvog dana otkako je na vlasti znao da će do ovoga doći.

Bulatovic Bulatović kaže da se aerodrom nije dovoljno razvijao; foto: P. B.Ipak, presudio je ugovor sa Ministarstvom odbrane, prema kojem je Grad trebalo da obezbedi zemljište za vojne stanove u Gornjem i Donjem Komrenu, što nije učinjeno.

Bulatović juče nije želeo da odgovara na pitanja novinara, a danas su ga novinari Južnih vesti zatekli u hotelu Niški cvet, gde su bili smešteni fudbaleri Vojvodine koji su u Niš došli zbog meča sa Radničkim.

U razgovoru sa novinarima Bulatović je kao krivca za to što Grad Niš sada poklanja Državi aerodrom, označio Demokratsku stranku.

Svih ovih 9 godina Grad nije izvršavao svoje obaveze, zato što su to zaista velika sredstva, koja prevazilaze lokalne okvire. Jednostavno, Grad ima određene limite finansijske i onda možemo da postavimo pitanje kako je vlast 2009. sklopila ugovore koje sama nije poštovala i ni mi nismo u mogućnosti da te tako velike obaveze izvršimo - kaže Bulatović.

Na novinarsko pitanje da li je gradska vlast tržila Ministarstvu odbrane izmenu ugovora, s obzirom na to da smatra da je loš, Bulatović je odbio da odgovori, naglašavajući da bi to "bilo neodgovorno".

Izmena ugovora nije moguća, zato što je u ugovoru sve predviđeno, vi ste dužni da izvršavate svoje ugovorne obaveze. Ne možete tražiti izmenu onoga što ste potpisali i dogovorili, obavezni ste da izvrišite svoje obaveze, a vi ih niste izvršili.

Podsetimo, nezadovoljni odlukom gradske vlasti da nišku vazdušnu luku preda "na ruke" Republici, oko 2.000 građana protestovalo je ispred Gradske kuće. Jedan od zahteva onih koji su protestovali je i Bulatovićeva smena.

Pored toga, Bulatovićevu smenu zatražio je i deo opozicije, kao i udruženja građana.


"Kad god sam bio u prilici govorio sam da će se ovo desiti"

bulatovic Gradonačelnik nije precizirao kada i gde je govorio o tome da će gradska vlast pokloniti aerodrom Državi; foto: P. B.Premda je odluka o poklanjanju aerodroma pred javnost došla iznebuha, prvi čovek Niša Darko Bulatović tvrdi da je o tome govorio "kad god je bio u prilici". Za to što građani nisu nisu bili upoznati s tim krivi medije "jer su im bile interesantnije neke druge teme".

Ja kada sam god bio u prilici da pričam, ja sam pričao o tome kakva je situacija na aerodromu, ali je očigledno, ostvarivanje kapaciteta i ostvarivanje rezultata krivo shvaćeno. Mnogo toga očigledno da vama nije interesantno kada govorimo, nego su interesantne neke druge teme. Ja sam o ovome govorio na prilikama kada su postojali sastanci, kada su postojale koordinacije, kada smo usvajali budžete,... - nabrojao je gradonačelnik.

Ipak, ni na nekoliko puta ponovljeno pitanje gde je tačno govorio o dugovanjima, gradonačelnik nije dao precizan odgovor.

Podsetimo, neizvesnost oko sudbine niškog Aerodroma traje mesecima. Početkom godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je kako je Država dozvolila niškom Aerodromu da se razvija, što je ocenjeno kao "najgori vid centralizma". U kontekstu pregovora sa koncesijom za beogradski Aerodrom “Nikola Tesla”, Vučić je govorio i o ograničenju broja putnika na aerodromima van Beograda.

Međutim, direktor Regionalne razvojne agencije "Jug" Bojan Avramović, gostujući u emisiji Južnih vesti posvećenoj upravo budućnosti niške vazdušne luke, naveo je da nema bojazni za niški Aerodrom, ali i pravdao stavove Vučića tvrdnjom da su "Nišlije štetne po državu" zbog čega su Udruženi pokret slobodnih stanara i DS zatražili njegovu smenu.

Inače, na sastanku u Ministarstvu 28. februara kada se odlučivalo o budućnosti niške vazdušne luke, direktor Vladica Đurđanović, kako sam kaže, nije ništa govorio.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan R

    22:37 // 2. 4. 2018.

    Šta nije jasno? Prodali su aerodrom u Beogradu koji je radio sa velikim profitom i koji uopšte nije trebalo prodavati. I to nije najgore, zapadni banditi (u ovom slučaju Francuski) kad kupuju aerodrom u banana državi traže da se svi drugi aerodromi ne razvijaju, što znači da se zatvore, a da bi se to sprovelo naš aerodrom mora da kontroliše država. Nema to nikakve veze sa DS ni sa bilo kim drugim.

  • Milan

    11:09 // 2. 4. 2018.

    postovani sugradjani
    izglasali ste, ili ste svojim neizlaskom aminovali, crnogorca da vam bude gradonacelnik. kasno vam je da se kajete.

  • Bane

    09:31 // 2. 4. 2018.

    Samo se pitam da li ovaj vojni invalid i njemu slicni pomisle da treba da zive u ovom gradu i posle svog bednog kolaca vlasti i moci koji su okusili.Kako ga nije sramota od sebe samog, od komsija,poznanika? Uz sve to i penzioner kome se cuva mesto u EPS-u kada mu istekne mandat. Neki prodaju licne stvari da bi preziveli, neki eto prodaju dusu i grad u kome zive.Stvar mogucnosti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: