Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:29, 26. 1. 2016.

| Politika

Čorbić: Istina se u Srbiji sankcioniše

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti

Dragan Čorbić u emisiji "15 minuta"

Nakon što je iz SNS isključen jer je kao odbornik u Skupštini Grada Niša kritikovao gradsku vlast, profesor niškog Pravnog fakulteta Dragan Čorbić kaže da je tada govorio istinu uveren da time doprinosi SNS, ali da se “teško u Srbiji može govoriti istina bez sankcija”.

Čorbić u emisiji “15 minuta” objašnjava da je njegov govor tada izazvao protest stanara ispred Skupštine koji su odbornicima uzvikivali “lopovi”, te da je on izašao da kaže da “ono što mi radimo ne može biti dobro ukoliko izazivamo proteste građana”.

Sasvim slobodno, uveren da govorim istinu i uveren da na taj način doprinosim ugledu SNS-a, time što pogrešne poteze vlastite partije kritikujem i ukazujem na potrebu da se popravimo, dožive da me šef odborničke grupe gospodin Dejan Jovanović prozove - kaže Čorbić.

On objašnjava da je predlogom za njegovo isključenje iz stranke poslata poruka da ljudi treba da ćute i rade, dok on, kako sam priznaje, nije čovek kome može da se naređuje, već sa kim može da se razgovara.

Izvršni odbor predlaže isključenje, a ja imam prava žalbe na njegovu odluku Glavnom odboru, gde ću sačiniti jedno tri, četiri, pet stranica teksta jedne odbrane svojih ideja i stavova koje sam izneo i za koje sam uveren, kada bi gospodin premijer i predsednik preslušao i čuo, potpuno složio sa onim što sam ja rekao - objašnjava jedan od osnivača SNS.

Napominje da je sumnjivo što se o njegovoj disciplinskoj odgovornosti nije ranije raspravljalo, pošto se njegov istup dogodio u septembru prošle godine, već se čekalo raspisivanje izbora.

Ne mislim da sam neko ko će bitno umanjiti rezultate SNS, ali obzirom na ono što sam dvadeset i kusur godina u gradu Nišu i šta radim i kako radim, mislim da će se građani zamisliti, da li i kako i zbog čega treba dati glas SNS, a ne nekome drugome. Na taj način sudim, možda grešim, da je ovo pucanj u nogu SNS uoči izbora - kaže Čorbić.

Raspuštanje Gradskog odbora u Nišu smatra greškom Radomira Nikolića jer je napravio “glomazan odbor koji nije funkcionalan i na taj način produbio konflikte koji postoje između pojedinih aktera SNS”.

Tako da je razgoreo, a ne ugasio sukobe u SNS u Nišu - ocenjuje Čorbić.

Šta misli o ljudima koji čine SNS, o politici koju sprovodi Aleksandar Vućić, kakva će naredna kampanja biti i zašto je menjao stranke, Čorbić odgovara u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • babusnicki kolega

    10:04 // 28. 1. 2016.

    podrska profesoru i velikom gospodinu i dzentlmenu od nekadasnjeg studenta a sada dipl. pravnika iz babusnice

  • Ljubisa

    02:15 // 28. 1. 2016.

    Na vast u SNS-u dosao da polusvet. Bruka! Prof. pa Vi niste svesni kolikiu su vam uslugu ucinili. Oni su u intelektualnom tri klase isod vas. (Dejan, Kuska, Bata Vasiljevic,....). Ja sam se divio Vama kako sa tim nedoklepanim mozete biti u istom drustvu i diskutovati.

  • Aleksandra

    22:32 // 27. 1. 2016.

    U svakoj čorbi mirođija... bolje da je onu konfuznu knjigu iz Političkog sistema napisao kako valja, da studenti imaju iz čega da uče, nego što ide od stranke do stranke. Kaže nije imao koristi od politike. Ma važi, baš ti verujemo, mi smo veverice.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: