Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:49, 26. 8. 2015.

| Politika

Cvetanović smenjuje direktora leskovačkog "Vodovoda"

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
stanisa-ristic-direktor-vodovoda-leskovac.jpg
Ristić se, po gradonačelnikovim rečima, "trudi, ali možda na pogrešan način"; foto: arhiva JV

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović najavio je smenu direktora „Vodovoda“ Staniše Ristića na prvoj narednoj sednici lokalnog parlamenta 8. septembra jer je, kako je rekao, nezadovoljan njegovim radom.

On kaže da je konkurs za novog direktora raspisan, ali da to ne znači da će direktor biti Ristić.

On se trudi, ali možda na pogrešan način - rekao je Cvetanović.

Na pitanje novinara da li to znači da će Ristić biti smenjen, prvi čovek Leskovca je kratko odgovorio da hoće.

Sa druge strane i Leskovčani i tvrde da ih „Vodovod“ prilikom naplate dugovanja i isključenja sa mreže zastrašuje privatnim obezbeđenjem.

Posle pisanja „Južnih vesti“ da leskovački „Vodovod“ u naplatu dugovanja i isključivanje dužnika sa vodovodne mreže vodi privatno „Tigar“ obezbeđenje, gradonačelnik je kazao da ne opravdava ovakav vid delovanja, ali da radnici moraju u usvakom slučaju da budu zaštićeni.

MUP je taj koji je dužan da zaštiti te radnike i njih niko ne sme da ugrožava dok obavljaju svoj posao. Mene direktor nije konsultovao oko angažovanja privatnog obezbeđenja. Sam je doneo odluku - tvrdi Cvetanović.

Još jedan Leskovčanin Boban Jović tvrdi da ga je privatno obezbeđenje bukvalno neosnovano napalo na kućnom pragu kada je pre 7 dana „Vodovod“ došao da mu isključi vodu.

Zazvonili su mi na vrata i kada sam ih otvorio, samo su me zaskočili radnici tog privatnog „Tigar“ obezbeđenja. Nikog nisam napao, psovao jesam, a onda su mi isključili vodu – priča Jović.

On ne osporava svoj dug, ali je predložio da mu ga naplate putem administrativne zabrane preko penzije njegove majke, što je inače, kako kaže, i jedini izvor prihoda u njegovoj kući.

„Vodovod“ je to odbio, uz obrazloženje da to ne može da uradi jer je sudski postupak sa ovim korisnikom oko dugovanja još uvek u toku.

Ipak, po rečima Jovića, to nije zasmetalo direktoru Ristiću da se sa njim, kako kaže, cenjka.

Prvo mi je rekao da mi je dug 100.000, onda mi je spustio na 57.000, kao zato što se znamo i onda mi je rekao da ne može da se nagodi ispod 30.000. Ja ne želim da se cenjkam - kaže Jović.

Ipak, direktor „Vodovoda“ nije odgovarao na pozive novinara „Južnih vesti“ kako bi potvrdio ili demantovao ove navode, dok gradonačelnik kaže da je to nedopustivo i da prvi put čuje za cenjkanje.

Ja u to ne verujem. Ono što znam je da „Vodovod“ izlazi svim dužnicima u susret da im omogući maksimalan broj rata za reprogram - kaže Cvetanović.

Ipak, prema njegovoj najavi, ostaje da se vidi da li će na prvoj narednoj sednici lokalne Skupštine 8. septembra Staniša Ristić zaista biti smenjen sa mesta direktora "Vodovoda".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan Ognjanović

    12:16 // 27. 8. 2015.

    Ima li 30 godina ovaj na slici?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: