Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:48, 17. 7. 2012.

| Politika

DS podnosi tužbu zbog obeleženih listića

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
ds tužba
Prvi potpisao Dušan Milisavljević

Odbornici Demokratske stranke u niškoj Opštini Medijana najavili su tužbe Upravnom sudu tužbu i Ministarstvu za lokalnu samoupravu zbog skandala sa obeleženim glasačkim listićima.

Predsednik Opštinskog odbora DS i narodni poslanik Dušan Milisavljević kaže da je obeležavanjem, odnosno pisanjem bilo čega po glasačkom listiću prekršen zakon.

- Odbornici DS su glasali protiv odluke da novi predsednik opštine bude Nebojša Krstić iz URS-a, ali smo želeli da glasanje protekne tajno. U Zakonu o lokalnoj samoupravi jasno je precizirano kako izgledaju glasački listići, to isto potvrđuje i poslovnik o radu Skupštine Opštine Medijana. Ovo je velika povreda zakona i ja sam ubeđen da će Upravni sud poništiti ovu odluku – rekao je Milisavljević.

Tužbu su potpisali svi odbornici Demokratske stranke iz Medijane, koji, kako kažu, na ovaj način žele građanima da skrenu pažnju na rad novog rukovodstva u ovoj opštini. ds tužba1 Milisavljević i Ćirković (levo) na sednici Skupštine pokazuju obeležene listiće

- Mislim da im je početak jako loš, sa prevarama i sa krađama se ne počinje vladavina ni u jednoj opštini, pa nećemo dozvoliti ni u Medijani – rekao je Milisavljević.

Bivši predsednik Opštine Medijana Dragoslav Ćirković ocenio je da ono što se desilo 14. jula na konstitutivnoj sednici podseća na "neka prošla vremena".

- Na vremena kada je prisila i bahatost moguća i kada je prekrajanje volje građane moguća na način na koji se to iskazalo u subotu u Opštini Medijana – kaže Ćirković.

Kako su rekli u niškom odboru DS tužbu će podneti danas, a Upravni sud ima rok od 30 dana da donese rešenje.

Demokrate veruju da će presuda biti u njihovu korist što bi značilo ponovno biranje rukovodstva u Gradskoj Opštini Medijana, na novoj konstitutivnoj sednici.

Podsetimo, Gradska Opština Medijana u subotu je dobila novo rukovodstvo. Izbor predsednika opštine nije uspeo iz prvog, ali zato jeste iz drugog pokušaja, kada su odbornici glasali na listićima koji su na svojoj poleđini bili obeleženi hemijskom olovkom.

Iako se već na samoj sednici sumnjalo da je to potpis novoizabranog predsednika Skupštine Momčila Radojičića iz SPS, on je to odlučno demantovao. Međutim, kako su Južne vesti utvrdile, ipak je reč o potpisu i to baš Radojičićevom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MaliRayban

    00:20 // 19. 7. 2012.

    najbolje da angažujete onog vašeg "Šerifa", šta čekate??? :)

  • Slavica

    01:28 // 18. 7. 2012.

    Kakva bruka, i takvi takozvani akademicari i skolovani ljudi hoce da nam 'kite' Medijanu!!! Ponasanje im je kao kod Turaka na rasprodaji i tinejdzerskih bandi iz predgradja!!! Da opstina Medijana danas ima predikat najlepse i najbolje sredjene opstine mozemo da zahvalimo Dragoslavu Cirkovicu jer je on zadnjih godina upravljao njom i moze da bude ponosan na to kao sto su njegovi 'Medijanci'uvek bili ponosni na njega. Videcemo sta ce biti za par meseci...U svakom slucaju sa primenjivanjem nasilja, pretnjama, prevarom i lazima su u novoj koaliciji pokazali za koji pravac vodjenja politike su odlucni.

    • Jova

      10:42 // 19. 7. 2012.

      Opština Medijana od sada postoji i njena jedina svrha će biti zadovoljenje potreba, predsednika ovog i onog tela... zamenika predsednika ovog i onog tela ... zamenik - zamenika ... i t.d. ... ima ih toliko sada da će pojesti najmanje 20-25 % budžeta na sebe !!!

  • Insider

    00:20 // 18. 7. 2012.

    Potpuno se slazem sa konstatacijom da se kradjama i prevarama ne zapocinje vlast u Opstini! A tako je pocelo u SNS Medijana, sa izglasavanjem praznog lista papira kao bajagi liste za odbornike Skupštine opštine Medijana. Ovo je ocigledno nastavak... Nije dobar pocetak. Zato i treba da se utvrdi da li je bilo povrede zakona. Ako jeste, zna se.

    • Jova

      14:56 // 18. 7. 2012.

      I tako je Darko Bulatović predsednik OO SNS Medijana, stekao potrebne reference za postavljenje na mesto predsednika opštine Crveni Krst !!!
      Nazdravlje na poštenju !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: