Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:19, 4. 5. 2016.

| Politika

DSS: U Medijani smo naprednjacima za petama

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
glasanje V. K.
Ko je zapravo pobednik, a ko gubitnik izbora u Srbiji?; foto: Vanja Keser

Koalicija Dveri i DSS je, prema preliminarnim rezultatima, prešla cenzus i ulazi u republički parlament, a najveću podršku u Nišu ova stranka dobila je na biračkom mestu broj 4 u Medijani gde je od 916 izašlih, 317 Nišlija glasalo za listu koju su podržale sve opozicione stranke.

Baš u Medijani je Srpska napredna stranka odnela najtešnju pobedu, jer je dobila 366 glasova, što je svega 49 glasova više od koalicije DSS-Dveri.

Prema podacima DSS, koalicija čiji su oni deo je na biračkom mestu 28 na Paliluli dobila 197 glasova od 743 izašla birača, na broju 13 u Panteleju 212 glasova od 952 izašla birača, na broju 16 u istoj opštini 171 od 668, dok je 360 otišlo SNS-u.

I na glasačkom mestu 23 u Panteleju DSS je najgore prošao - ima svega 69 glasova od 434 izašla birača, dok je SNS dobio 288.


I dalje bez podataka RIK-a

Republička izborna komisija još ne izlazi ni sa preliminarnim rezultatima izbora.

Kako je rečeno novinarima “Južnih vesti”, džakovi sa 5 birališta u Nišu su u prostorije RIK-a u najvećem gradu juga Srbije stigli tek oko 22:30 i tek se broje glasovi.

Ne oglašava se ni centrala RIK-a, a jedini koji su izašli sa preliminarnim rezulattima, pored DSS-a, jesu naprednjaci koji su rekli da su pobedili na većini biračkih mesta, uključujući 3 biračka mesta u Panteleju i 2 u Vranju.


Opozicija: To su rezultati SNS i SRS

Kako su rekli predstavnici opozicionih stranaka u Beogradu, na 15 birališta širom Srbije za naprednjake su glasali njihovi birači, ali i glasači Srpske radikalne stranke.

Lider Pokreta “Dosta je bilo” Saša Radulović je to ilustrovao rezultatima iz Užica, Jagodine, Kladova, sa Novog Beograda i beogradske Palilule gde je za radikale glasalo svega od 7 do 14 ljudi.

Najveći gubitnik ovih izbora je Aleksandar Vučić, jer je poražen na Novom Beogradu, a u Užicu je pobedio za svega 16 glasova. Ovo je početak kraja vladavine SNS - rekao je Radulović.


CRTA: 7 većinskih stranaka ulazi u parlament

Preliminarne rezultate sa svih biračkih mesta objavili su CRTA i posmatračka misija “Građani na straži”. Oni potvrđuju da je najviše glasova dobio SNS (4.292 od 8.227 izašlih), na drugom mestu je koalicija DSS-Dveri, zatim slede SPS, Pokret “Dosta je bilo”, SRS, LDP-SDS-LSV i DS.

Kada se sagleda ukupan broj glasova na svim biračkim mestima u Srbiji računajući i rezultate od 24. aprila, u skupštinske klupe sešće poslanici sledećih stranaka i lista:

Stranka/KoalicijaBroj osvojenih glasova u procentima
ALEKSANDAR VUČIĆ – SRBIJA POBEĐUJE48,49 %
ZA PRAVEDNU SRBIJU – DEMOKRATSKA STRANKA (NOVA, DSHV, ZZS)6,17 %
IVICA DAČIĆ – „Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija – Dragan Marković PALMA“10,78 %
DR Vojislav  ŠEŠELJ – SRPSKA RADIKALNA STRANKA8,04 %
DVERI – Demokratska Stranka Srbije – S. RAŠKOVIĆ  IVIĆ – B. OBRADOVIĆ5,12 %
Boris Tadić, Čedomir Jovanović – SAVEZ ZA BOLJU SRBIJU – Liberalno demokratska partija, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Socijaldemokratska stranka5,04 %
DOSTA JE BILO – SAŠA RADULOVIĆ6,06 %

Izvor: CRTA

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • lajla

    06:31 // 5. 5. 2016.

    Mislim šta reci

  • Dexter

    23:57 // 4. 5. 2016.

    Koliko god da sam nesrećan što ću onaj plačljivi Voždov glas još uvek morati da slušam 17 sati dnevno, zadovoljan sam rezultatom opozicije. Uz sav medijski mrak, fantomke na ulicama kao u jeku najcrnjih 90-ih, ogromnu državnu mašineriju, gradove tapetirane plakatima, Vožd iz ovih izbora izlazi oslabljen. Izbornim mahinacijama je ojačao i udružio opoziciju i razbudio intelektualce.
    Idemo dalje!

  • B

    23:56 // 4. 5. 2016.

    Medijana je Niški Vračar,Stari grad...gradjanski Niš,pravi Niš...Medijana mi vraća nadu...

    • medijanci su se lagano

      08:19 // 5. 5. 2016.

      pokrenuli i pomogli DSSu-Dverima da uđu u parlament, ali ne smete da zaboravite da je Pajtić pozvao da se pomogne na republičkom, a ne na gradskom nivou DSSu-Dverima, a medijanci su rado pomogli i LDPu da ostane bez pretstavnika u gradu i ako to niko od njih nije tražio. Pretstoje nam opštinski izbori, videćemo da li će SNS imati jednocifren rezultat u Medijani i da li je utemeljen Vaš ponos.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: