Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:53, 22. 9. 2016.

DSS: Vratiti direktan izbor gradonačelnika

dss Stojadinović i Đorđević traže izmenu zakona; foto: DSS

Kako bi o svojim gradonačelnicima i predsednicima opština odlučivali građani na izborima, a ne partije na svojim odborima i u parlamentima, niški odbor DSS apeluje na nadležne da izmene Zakon o lokalnoj samoupravi i Zakon o lokalnim izborima.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Ivan

    17:39 // 22. 9. 2016.

    Gospodo iz DSSa, poprilicno ste komicni, pa vasa stranka je ukinula direktan izbor gradonacelnika a sad kad vise nikog nije briga za vas hteli bi da vracate takav izbor. I sto navodite Rim, London, Njujork kao primere, valjda je vasa orijentacija Moskva? A videli smo u nedelju kako se tamo sprovode izbori.

    • za razliku od nas

      18:40 // 22. 9. 2016.

      rusi imaju mogućnost da odlučuju ko će ih pretstavljati u parlamentu, a kod nas o tome odlučuju šefovi stranaka. Predlog je dobar, treba ga podržati, jer su neposredni izbori za gradonačelnika prečica za oduzimanje moći Vučiću i najlakši put za sklanjane SNSa na lokalu.

  • todor

    17:39 // 22. 9. 2016.

    pa da vasi seljaci opet izglasaju nekog sličnog smiljku (mada mislim da fala Bogu nešto slično ima u beograd al u Niš nema) , i da napravite još jedan parking servis i da naplaćujete parkiranje po dvorištima i privatnim garažama. i da vaš predstavnik ne ide više u skupštinu kao na šljivijadu i na Kajmakčalan u majcu .da ispoštuje i mrtve i žive bar oblačenjem

    • imao si Perišića

      18:47 // 22. 9. 2016.

      a sada imaš Bulatovića. Bolje da ti Beograd postavlja podobne, nego da nišlije dobiju mogućnost na pogrešan izbor. U Smiljkovo vreme gradska preduzeća nisu bila gubitši, a pod upravom SNSa se raspadaju. U Smiljkovo vreme se radila kanalizaciona mreža, a SNS ni svetiljke ne može da zameni. U Smiljkovom mandatu si dobio e-upravu, pa nisi čekao za državljanstvo i izvod iz matične knjige rođenih...

  • Pera

    17:58 // 22. 9. 2016.

    Gorana za gradonacelnika!

  • Dexter

    18:09 // 22. 9. 2016.

    Lepo. Ukinuli ste neposredni izbor gradonačelnika, red je da priznate grešku. Nego, sad kad znamo da se ne slažete sa sopstvenim mišljenjem, objasnite nam kako je došlo do toga da se cela opozicija ujedini da vam odbrani mandate, DS čak pozvao članstvo da glasa za vas na ponovljenim izborima, a vi napravili koalicije sa SNS u opštinama i gradovima?! I još smeniste predsednicu jer je bila protiv!

    • nije bitno

      18:50 // 22. 9. 2016.

      šta je bilo, nego šta ovaj predlog može da donese. SNS nema člana koji može da dobije izbore bez pomoći Vučića. Ovo je dobar put za sklanjanje SNSa na lokalu. Kada izgube lokal, gotovi su.

    • Dexter

      21:19 // 22. 9. 2016.

      Upravo i kažem da je u svim opštinama gde je mogao DSS ušao u vlast sa SNS-om, zarivši nož u leđa i pravoj opoziciji i građanima, pa čak i svojoj sopstvenoj predsednici. Ne postoji teorija da nakon toga prava opozicija ima zajedničkog kandidata za gradonačelnika sa DSS-om i time opet omogući opstanak SNS-a na vlasti. Štaviše ne vidim način da DSS opstane na političkoj sceni nakon te izdaje naroda.

    • Milan

      01:06 // 23. 9. 2016.

      Zar niski odbor nije usvojio memorandum u kome kaze da je protiv ucesca u naprednjackoj vlasti u lokalu?

    • Dexter

      09:01 // 23. 9. 2016.

      @Milan
      Jeste, i u tome je ostao u manjini u svojoj stranci. Velika većina je odabrala da glođa po koju kost koju im Vučić baci sa stola. Žao mi je samo Gorana Đorđevića: to je pošten lik koji ih je lepo upozoravao da će stranka izgubiti svaki kredibilitet kod birača ako ih prevari, jer ljudi su glasali za DSS zato što nisu bili za Vučićevu vlast. Nisam siguran da će se on tamo dugo zadržati.

    • Milan

      11:08 // 23. 9. 2016.

      @Dexter
      Zasto onda kritikujes ove ljude zbog necega protiv cega su se borili?

    • Dexter

      13:49 // 23. 9. 2016.

      @Milan
      Mislio sam da je svakome jasno da kritikujem DSS kao stranku; pojedinci u njemu su potpuno nebitni. Kao što oni iznose stranačke, a ne lične stavove, tako ja kritikujem stranku kao organizaciju, a ne pojedince koji mogu da budu i kvalitetni. U DSS-u imam dobre prijatelje, pa ipak smatram da je reč o potpuno truloj organizaciji koja godinama vuče užasne političke poteze.

    • Milan

      16:27 // 23. 9. 2016.

      Slazem se sa tobom da DSS ne moze da prezivi ovu bruku. Ali bruku na stranu, ova inicijativa je dobra i treba je podrzati.

  • korki

    20:03 // 22. 9. 2016.

    Lapcevica za gradonacelnika!

  • PARTONACELNIK

    20:23 // 22. 9. 2016.

    Biti GRADO-NACELNIK znaci biti NA CELU GRADA.
    Nema potrebe za bilo kakvim diskusijama.
    Sama funkcija definise njegov izbor.
    Ako se covek nalazi na celu grada, onda treba da ga biraju gradjani.
    U protivnom pocnimo od danas da ih zovemo PARTONACELNIK, jer ih partija postavlja na celo.
    Gradjani nemaju svoje predstavnike nigde.
    Imaju samo partijske poslusnike koji glumeci funkcije,sluze kao amortizer.

  • Lahor

    20:55 // 22. 9. 2016.

    Bulate,KRALJU

  • laž

    09:16 // 23. 9. 2016.

    Lažna opozicija na vlasti u Panteleju...

  • Mr Reki

    00:03 // 24. 9. 2016.

    Goran je jedina svetla tačka u kaljuzi koja se širi DSS-om ovih meseci. Nažalost, aktivnost i inicijativu predsednika GO DSS Niš nije propratila niti objavila Facebook stranica tog istog odbora tog istog grada.
    To se ne može drukčije shvatiti nego li kao opstrukcija i nizak udarac legitimitetu Predsednika GO DSS Niš.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: