Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:26, 28. 6. 2016.

| Politika

Dogovoreno u Medijani - Krstić novi predsednik Opštine

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
krstic
Novi predsednik Opštine kaže da je podršku pružila Grupa građana "Iskreno za Niš"; foto: JV arhiva

Vlast u niškoj Opštini Medijana formiraće SNS i SPS uz podršku 2 odbornika Grupe građana “Iskreno za Niš”, potvrdio je za “Južne vesti” kandidat za predsednika Opštine Milan Krstić iz Srpske napredne stranke.

Konstitutivna sednica parlamenta u Opštini Medijana biće održana u četvrtak 30. jun, a pored rukovodstva Skupštine, biće izabran i deo izvršne vlasti.

Krstić kaže da će pored njega biti predloženo kompletno Opštinsko veće. O imenima nije hteo da govori, ali kaže da je raspodela takva da SNS ima 3 većnika, a Pokret socijalista i Jedinstvena Srbija po jednog.

Socijalistička partija Srbije će imati mesto predsednika SKupštine, ali je i dalje nepoznanica ko će to biti. Zakonski ta pozicija će pripasti jednom od 3 odbornika koje ima SPS u ovoj opštini - Žarko Ranković, Blagoja Stančevski ili Zorica Tadić Milošević.

Kako kaže Krstić, u novom sazivu SNS će imati 12 odbornika iako su na izborima osvojili 10 mandata, a razlog tome je podrška “iskreno za Niš”.

Srđan Aleksić koji je predvodio listu “Iskreno za Niš” nikada nije napuštao Srpsku naprednu stranku svoje mandate je vratio SNS-u i on će biti zamenik predsednika Skupštine u Gradskoj opštini Medijana - rekao je Krstić.

Podsetimo, i do sada je u Medijani ista koalicija bila na vlasti s tim što aktuelni predsednici Opštine i Skupštine Zoran Stojanović i Momčilo Radojičić nisu u planovima novog rukovodstva.


Ko je Milan Krstić?

Kanidat SNS za novog predsednika Opštine Medijana Milan Krstić po struci je diplomirani ekonomista i bio je nosilac liste koalicije koju je predvodila ova stranka u Medijani.

U prethodnom sazivu je bio zamenik predsednika Opštine dok nije razrešen sa te funkcije nakon afere o stranačkom zapošljavanju u Medijani o kojoj je Krstić javno govorio. 

Izabran je i za predsednika Vaterpolo kluba Nais, a tu funkciju i danas obavlja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko P.

    22:33 // 30. 6. 2016.

    Čestitam Milanu Krstiću izbor za predsednika GO Medijana. Odlično je to rešenje, uspešan čovek na pravom mestu. Samo napred, puno uspeha!!!

  • Meri

    16:25 // 29. 6. 2016.

    ko god da je na ovom mestu, jasno je kao nikada pre da sns nema kadrove, da se niko pametan nije učlanio u ovu nazadnjačku stranku, pa zato moramo da trpimo mediokritete i kompromitovane likove.

  • LUDILO

    07:21 // 29. 6. 2016.

    kod nas se politikom bave ljudi koji ne znaju sta je to....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: