Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:47, 12. 4. 2016.

| Politika

Doljevački SPS bez struje, razlog - krađa ili politički pritisak?

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
strujomer
Brojilo SPS-a ne postoji u evidenciji Elektrodistribucije; ilustracija; JV

Doljevačkom SPS-u isečena je struja. U EPS-u kažu da su krali struju, dok u ovoj partiji to smatraju političkim pritiskom u predizbornoj kampanji od strane SNS i "delom predsednika Opštine" Gorana Ljubića Međarca.

Šef kabineta direktora niškog ogranka Elektrodistribucije Dragoslav Pavlović tvrdi da šifra brojila u prostorijama SPS-a ne postoji u njihovoj evidenciji, što znači da je reč o "divljem" brojilu, pa je samim tim reč o "neovlašćenoj potrošnji".

Sa druge strane predsednik Opštinskog odbora socijalista u Doljevcu Dragoslav Stanković, koji inače radi u doljevačkoj distribuciji "referent za brigu o potrošačima", tvrdi da je reč o zabuni.

Stanković kaže da je tačno da se šifra njihovog brojila ne slaže sa brojem koji distribucija ima u bazi, ali dodaje da njihovo brojilo ima dve šifre i da se "pri očitavanju upisuju obe".

Na hiljade takvih brojila Distribucija ima u vlasništvu. Brojilo se redovno očitava i struja plaća, a poslednji račun nam je stigao za februar - kaže Stanković.

Međutim, Pavlović iz Elektrodistribucije kaže da se šifra brojila nalazi na svakom računu za struju, i da jedno brojilo može da ima samo jednu šifru.


SPS: Ovo je politički pritisak

Doljevački SPS ističe da se ovo dogodilo "baš kad je njihova stranka počela sa mitinzima na kojima je pričala zašto treba promeniti doljevačku vlast" i da su sada ostavljeni u mraku i bez računuara "da ne bi mogli da sprovode svoje predizborne aktivnosti".

Najavili su da će podneti tužbu protiv distribucije jer je, prema njihovom mišljenju, struja isključena nezakonito, a plomba skinuta neosnovano.

Uz to će tražiti privremeno priključenje struje jer u njihovoj zgradi rade i Udruženje obolelih od cerebralne paralize, Lovačko udruženje, SUBNOR i sindikati.

Apsolutno sam siguran da ovo ima veze sa predsednikom Opštine. Video sam, dok su (radnici distribucije) bili tu, da su ljudi iz miljea predsednika prolazili, rugali nam se, dobacivali... - priča Stanković.


Međarac: Nisam kriv što neko krade struju

Na optužbe da je seča struje njegova odgovornost predsednik Opštine Doljevac Goran Ljubić Međarac, koji je od nedavno i predsednik SNS u toj opštini, odgovara da "nije kriv što neko krade struju" i da je siguran da 12 godina, koliko je on predsednik, SPS za te prostorije ne plaća struju.

Da li je politički pritisak na mene to što je neko došao u moju kuću i rešio da ne plaća struju? Mislim da je sramota da je politička stranka ne plaća dvadeset i nešto godina u zauzetim prostorijama Opštine Doljevac - kaže Ljubić.

U Elektrodistribuciji kažu da je tokom ove i prošle godine zabeleženo 11.500 hiljada slučajeva neovlašćene potrošnje struje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lopovi

    21:37 // 12. 4. 2016.

    Bruka i sramota

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: