Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:57, 2. 4. 2012.

| Politika

Dveri predale listu u Nišu

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
dveri

Gradska izborna komisija potvrdila je izbornu listu "Dveri za život Niša", saopšteno je iz ove grupe građana.

Kako je potvrdio Ljubodrag Kostić, poverenik za Niš, kaže da lista nema "nosioca", ali da je prvi dr Dragiša Bojović, profesor Filozofskog fakulteta, koji je i kandidat za gradonačelnika.

Dveri će na glasačkom listiću biti na 4. mestu, iza URS, DSS i LDP.

Kako je Južnim vestima potvrđeno u Gradskoj izbornoj komisiji, do sada je predata i izborna lista Reformističke stranke, ali je vraćena zbog dopune dokumentacije.

U Dverima kažu da su predali i izborne liste u opštinama Mediana i Pantelej, gde će se ova grupa građana naći na četvrtom, odnosno 7. mestu.


"Najjačih" i dalje nema

Ni skoro 20 dana nakon raspisivanja izbora svoje liste nisu još predale dve potencijalno najjače stranke - DS i SNS, kao ni SRS i SPS, pa samim tim nisu još ni otpočele kampanju.

Za sada nema ni najava kada će ove stranke predati liste.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mladen Jovanovic

    21:01 // 2. 4. 2012.

    Mogu li JV da istraze u kom slucaju stranke koje imaju liste na lokalnim izborima dobijaju novac iz budzeta Grada za kampanju, ko kontrolise potrosnju i u kom slucaju je predvidjeno da ih vrate? Pojava ovakvih lista kao Dveri moze skupo da kosta nas gradjane Nisa. Da li liste vracaju novac ako dobiju recimo manje od 1% glasova?

    • Predrag Blagojevic

      21:51 // 2. 4. 2012.

      Mladene, po zakonu Grad je u obavezi da 0.2% budžeta odvoji za partije. Od te sume 20% se pre izbora ravnomerno deli svima kojima su potvrđene izborne liste, a preostalih 80% dele dele oni koji uđu u parlament, srazmerno broju osvojenih mandata.
      Po prvi put predviđena je i obaveza da učesnici na izborima polože "jemstvo" (u novcu, nekretninama,..), koje im se ne vraća ako ne osvoje makar 1% glasova.

    • Milovan Kocic

      22:34 // 2. 4. 2012.

      Mladene a tebe bas toliko zanimaju Dveri, pa te brine koliko ce oni budzetskih para potrositi...a sto ne vidis koliko su DS, DSS, Sns i ostale velike partije potrosile budzetskih para? Pa samo kod nas u Aleksincu su DSS, DS i Sps za mesec dana lokalne vlasti potrosile 400.000 evra I NIKOME NISTA a juzne vesti samo komentarom proprate tu temu jer koliko vidim u sirokom luku zaobilaze Aleksinac i Soko banju, predpostavljam jer je poslanik DS iz Banje

  • Fica

    16:35 // 2. 4. 2012.

    ja glasam za dveri, a sta je sa sns i ds zasto liste jos ne predaju mnogo cudno nesto.

  • Pera

    16:16 // 2. 4. 2012.

    E za njih moze

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: