Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:06, 23. 9. 2014.

| Politika

Farsa sa ostavkama na duple funkcije u SNS

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Duple stolice
...pa bira gde će da sedi; foto: Sam Howzit/Flickr

Vrh Srpske napredne stranke ostavio je dodatni rok svojim funkcionerima da podnesu ostavke na duple plaćene funkcije, ne precizirajući do kada.

Ni punih nedelju dana nakon 15. septembra i roka koji je Glavni odbor SNS postavio kao datum do kada svi članovi te partije koji istovremeno obavljaju nekoliko javnih funkcija moraju da podnesu ostavke, ne zna se ko je to učinio i na koje funkcije.

Član Izvršnog odbora SNS zadužen za Nišavski okrug Nenad Petković pojašnjava da je nastao problem jer odlukom Glavnog odbora stranke "nije jasno definisano koga bi članovi trebalo da obaveste o podnetoj ostavci".

Tako da će u narednom periodu, prema odluci Glavnog odbora, informacije ko je od njih podneo ostavku i na koje funkcije, biti prikupljene i prosleđene Izvršnom odboru. Pošto mi imamo spisak naših funkcionera, očekujemo od njih izveštaj u razumnom roku posle koga ćemo da preduzmemo mere shodno odluci donetoj na Glavnom odboru - kaže Petković.

Ipak, na pitanje koliki je "razuman rok", Petković je rekao da zapravo "nema preciznog roka".

Da vam kažem nešto. Nema preciznog roka. Prošao je 15. septembar tako da bilo kakva akcija od strane Izvršnog odbora na bazi odluke Glavnog odbora biće u redu. Nema sada roka nekog. Oni su to trebali već da podnesu - rekao je Petković.

Međutim, pored nepostojećeg roka za podnošenje ostavki, multifunkcionere može da spasi još jedna utvrđena "nejasnoća" - šta je Glavni odbor uopšte i odlučio.

To ni nama nije najjasnije, da li odricanje od primanja na određenu funkciju znači da je to prihvatljivo... to je sad, da Vam kažem.. na to pitanje ne mogu da Vam dam odgovor - kaže Petković.

Podsetimo, kako je 16. avgusta saopšteno iz centrale Srpske napredne stranke, u tekstu pod naslovom "KO NE DA OSTAVKU NA DUPLU FUNKCIJU, LETI IZ SNS" svim članovima te partije koji paralelno obavljaju nekoliko plaćenih javnih funkcija dat je rok da do 15. septembra odluče koju će funkciju zadržati i podnesu ostavke na sve ostale.

Funkcioneri SNS koji obavljaju više od jedne plaćene javne funkcije biće sankcionisani momentalnim isključenjem iz stranke i gubitkom svih ovlašćenja ukoliko se ogluše o naredbu Glavnog odbora da podnesu ostavke na višak funkcija - objavljeno je na sajtu SNS.

Nakon izjave nekih funkcionera SNS iz Niša da neće podneti ostavke na duple plaćene funkcije, već da će ubuduće volonterski obavljati jednu od njih, potpredsednik SNS Bratislav Gašić je 10. septembra rekao da to neće biti prihvatljivo.

Kao primer Gašić je naveo predsednika Skupštine Opštine Pantelej i narodnog poslanika Bratimira Vasiljevića, koji je odbio da podnese ostavku.

Jedna plata, jedna funkcija, jedan čovek, jasno je rečeno. Da li želi da bude predsednik Skupštine? Izvolite, budite predsednik Skupštine, radite svoj posao 8 sati na tom poslu koji ste izabrali, pomozite građanima Niša, građanima Panteleja da žive bolje... ili se opredelite da budete narodni poslanik.

Ovi tekstovi nastali su kao deo projekta "Susteinable development of Investigative Journalism in South Serbia" koji je podržan od strane Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • marko merosina

    01:26 // 26. 9. 2014.

    postojali su i neki koji su pokusavali postenije, imali funkciju u SNS-u a nisu imali placene funkcije, e takvi se odstranjuju, kao onaj iz Doljevca Nesa sto je smenjen a borio se protiv nepostenja

  • Ivana Milenkovic

    23:31 // 24. 9. 2014.

    Dosta vise sa ovim smisljenim napadima na funkcionere.Pa i mlo dete bi ukapiralo da je sve ovo smisljeno namerno protiv stranke SNS .Pustite ljude!Radite nesto korisno i humano.

    • Goran

      00:31 // 28. 9. 2014.

      Ne brani ono sto NIKO VISE NE MOZE DA BRANI.Beograd ce ipak skinuti sa grbace Batu Vasiljevica,Zorana Jonica,Zorana Perisica,Vericu Radenkovic i sve zbog kojih je stranka u Nisu izgubila 60% clanova.

  • shaft

    19:04 // 24. 9. 2014.

    osilili se niski "kvazi" funkcioneri,zaboravili se,pa ne postuju ni reci svog potpresednika gasica!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: