Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:12, 14. 10. 2014.

| Politika

Glasanje na 16 biračkih mesta u Dimitrovgradu

Autor:D.N.Izvor:Južne vesti
490x370-Glasanje.jpg
Izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina održavaju se 26. oktobra

1.283 pripadnika nacionalnih zajednica na teritroiji opštine Dimitrovgrad upisalo se u poseban birački spisak tokom kampanje koja je završena 10. oktobra, pokazuju zvanični podaci Matične službe Opštine Dimitrovgrad.

Na 16 biračkih mesta glasaće pripadnici zajednice Bugara, Roma, Hrvata, Makedonaca i Slovenaca na izborima za članove nacionalnih saveta.

U birački speak upisano je 893 pripadnika bugarske zajednice više u odnosu na Popis stanovništva 2011. godine.

U okviru aktuelne kampanje upisa u poseban birački spisak na teritroiji opštine Dimitrovgrad upisalo se 6.306 Bugara, 14 pripadnika romske zajednice, 6 Makedonaca i po jedan Hrvat i Slovenac.

364 birača u periodu od 2010. godine brisana su iz posebnog biračkog spiska, uglavnom zbog smrti, pokazuju zvanični podaci Matične službe Opštine Dimitrovgrad.

Interesantan je podatak da na teritoriji Dimitrovgrada, prema poslednjem popisu iz 2011. godine, živi  5.413 Bugara, a pravo glasa na predstojećim izborima za Nacionalne savete ostvaruje 6.306 pripadnika bugarske nacionalne zajednice.

RIK je na teritroiji opštine Dimitrovgrad odredila 16 biračkih mesta, 7 manje nego na poslednjim parlamentarnim i lokalnim izborima, na kojima će glasati pripadnici nacionalnih zajednica na izborima za članove Nacionalnih saveta, 26. Oktobra – rekao je Cvetan Stojanov, referent za birački spisak.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: