Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:07, 25. 5. 2012.

| Politika

Goran Cvetanović novi gradonačelnik Leskovca?

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
leskovac, goran cvetanovic, sns
Goran Cvetanović novi gradonačelnik Leskovca?

Predsednik GO Napredne stranke dr Goran Cvetanović trebalo bi da bude izabran za gradonačelnika Grada Leskovca, saznaju Južne vesti.

Juče su sve stranke, sem DS i koalicija oko SPS, potpisale sporazum o saradnji u Skupštini grada.

Naprednoj stranci su se priključili koalicija oko Ujedinjenih regiona Srbije, Nova Srbija, Jedinstve Srbija i Demokratska stranka Srbije.

Iako sporazumom nisu predviđene pojedinosti oko podele najvažnijih mesta u Gradskoj skupštini, izvesno je, ako ova koalicija prikupi 38 odborničkih mandata, što je većina, da će gradonačelnik biti dr Goran Cvetanović (SNS), internista, koji je ranije bio na toj dužnosti, a predsednik Gradske skupštine Slaviša Zlatanović, diplomirani građevinski inežnjer, nekadašnji državni sekretar u Vladi Srbije, sada lider URS-a i proteklih meseci najavljivan kao budući gradonačelnik Leskovca.

Sem DS i koalicije oko SPS, potpisnike sporazuma ne podržava ni Narodna partija Maje Gojković, koja je na izborima nastupala kao deo široke koalicije Ujedinjenih regiona Srbije.

U Gradskoj skupštini je 75 odbornika, a većinu bi, prema sporazumu činili: SNS – 18, Ujedinjeni regioni – 9 (bez 2 odbornika NP Maje Gojković), Nova Srbija, Jedinstvena Srbija i Demokratska stranka Srbije – po 4 mandata.

Novoformirana koalicija uputila je poziv SPS i koaliciji oko nje da im se priključi, a jedino ne bi želeli da saradnju sa Demokratskom strankom i aktuelnim gradonačelnikom Slobodanom Kocićem.

Predsednik Gradske skupštine Živojin Stefanović, inače lider GO SPS, uputio je poziv odbornicima i za 1. jun sazvao konstituvnu sednicu na kojoj, između ostalog, treba da se izaberu predsednik Skupštine Grada Leskovac, zamenik,  gradonačelnik, zamenik gradonačelnika i Gradsko veće.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksica

    20:22 // 25. 5. 2012.

    Ovde se vise ne zna ko vise pije, a ko vise placa, a samo narod trpi! Sramota - svi se igraju poverenjem koje su im biraci, izvinite GRADJANI dali na izborima. Tako ce vecita opozicija da bira stranke koje ce ih vecito zeznuti, a DS ce stupati u koaliciju sa onima protiv kojih su se intenzivno borili od 1996, cak i duze. Politicke igre ce kostati gradjane, a ne njih - bilo vlast, bilo opoziciju, ko god da ih cini.

  • Milan

    18:17 // 25. 5. 2012.

    Osoba koja je kriva za manji broj glasa naprednjaka jeste covek koji se predstavlja doktorom a to nije Goran Cvetanovic vec covek koji je glavni u Jablanickom okrugu, zbog tog coveka naprednjaci su u bojniku, lebanju, vlasotincu osvoji po cela 3 mandata, vidim vama je odlicno bilo poslednje cetiri godine pa bi zbog toga voleli bojta da ostane gradonacelnik, predpostavljam da Vam je lepo zbog toga sto nemate kola pa ne placate parking, niste glava porodice pa ne placate vodu, struju, gorivo, vazduh ili nemate privatno preduzece pa ne znate kako je kad radis za drzavu...Treba ovaj narod jos da se gazi..

  • Milan

    18:08 // 25. 5. 2012.

    Zasto ne pisete o odluci skupstine grada Leskovca da se zabrani stajanje na autobuskim stanicama na teritoriji opstine leskovac svim autobusima koji nisu "PESIC", znaci "Nis Ekpres" i "Jugotrans" ne smeju da staju od Brestovca do Leskovca, i do Bojnika takodje, oni voze te relacije 30 godina i sad je nasla neka vlast da zabrani da staju, neko je sigurno dobro proso zbog takve odluke protiv gradjana zbog kojih su tu gde jesu, takodje sprema se za ponedeljak blokada puta na dva sata, kao vid protesta protiv ovakve odluke...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: