Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:49, 14. 9. 2016.

| Politika

Građani dovoženi autobusima na miting, Vučić puno obećao

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
vucic-fb-sns
Vučić u Beloj Palanci govorio razvoju opštine; foto: FB strana SNS Bela Palanka

“Neću da dozvolim da jug Srbije bude najsiromašniji deo zemlje”, samo je jedno od obećanja lidera SNS i premijera Srbije Aleksandra Vučića sa mitinga u Beloj Palanci, na koji su simpatizeri naprednjaka dovoženi i iz drugih opština i gradova.

mitinf-fb-sns Visoki funkcioneri SNS došli u Palanku; foto: FB strana SNS Bela PalankaLider SNS-a je na završnoj konvenciji njegove stranke u Palanci pred lokalne izbore došao u društvu visokih stranačkih funkcionera, baš kakva je bila praksa i u kampanji aprila meseca kada su mitinzi držani u velikim gradovima.

Puna hala “Banjica” u Beloj Palanci pozdravila je jakim aplauzom lidera SNS, a on im je sa govornice poručio da mu i ova opština isto znači kao i Beograd, Kragujevac ili Novi Sad.

Mi kažemo da su reforme teške, ali da moramo da ih podnesemo, da želimo u Evropsku uniju, ali da se ne odričemo naših tradicionalnih prijatelja iz Rusije. Na nama je da radimo, neću da dozvolim da jug Srbije bude najsiromašniji deo naše zemlje, hoću da svi budu ravnopravni, jer imamo lepu i bogatu zemlju, kojom su upravljali najgori u proteklom periodu, ali to više nije slučaj – rekao je Vučić.

autobusi-N1 Simpatizeri SNS stizali autobusima i kolima, čak i iz daleke Rume; foto: N1Na ulazu u Palanku primetni su bili autobusi sa tablicama iz drugih gradova i opština koji su dovozili simpatizere SNS, a Vučić je rekao da njegova stranka želi samo pobede, a ubedljivu očekuje i u Beloj Palanci, u nedelju 18. septembra.

Ne zadovoljavamo se sa 5, 10 ili 20 odsto. Radimo kako treba i sigurni smo da ćemo osvojiti apsolutnu većinu u Beloj Palanci. Mi smo uspeli da obezbedimo plus u državnoj kasi prvi put nakon mnogo decenija. Građani će vrlo brzo osetiti posledice naših ekonomskih mera – rekao je Vučić.

miting-fb-sns2 Vučić i kandidat SNS za predsednika Opštine Goran Miljković; foto: FB strana SNS Bela PalankaOvakav rezultat u ovom trenutku u Palanci i nije tako teško ostvariv, jer deo opozicije, takozvani demokratski blok, bojkotuje izbore. Pored SNS, na izborima učestvuju režimske stranke PUPS i SPS-JS, kao i opoziciona SRS. Prijavljene su i dve grupe građana, a za njih i lokalni opozicionari, ali i lider radikala Vojislav Šešelj kažu da su bliske SNS.

Pravo glasa na izborima u Palanci ima 9.500 građana, a oni će svoje predstavnike u lokalnom parlamentu birati na 36 biračkih mesta.

Podsetimo, u Beloj Palanci se sada glasa, jer je to jedina lokalna samouprava u Srbiji u kojoj izborni proces u aprilu nije doveden do kraja. Izbori su zbog brojnih nepravilnosti poništeni, ali novi zbog odbijanja i neažurnosti Opštinske izborne komisije nikada nisu održani.

miting-fb-sns3 Puna hala, ali koliko zaista ima Belopalančana?; foto: FB strana SNS Bela PalankaU međuvremenu je i aktuelnom rukovodstvu istekao mandat, pa je opština neko vreme bukvalno bila bez vlasti. Nakon toga je Vlada Srbije imenovala Privremeni organ i na njegovo čelo postavila donedavnog predsednika Opštine Gorana Miljkovića koji je u međuvremenu sa većinom članova SDS prešao u SNS.


7 dana u Nišu

Kako je već poznato od ranije, premijer Vučić i Vlada Srbije boraviće u Nišu u oktobru, prema ranijim najavama, u nekoj od niških kasarni.

Sa govornice u Beloj Palanci on je pozvao južnjake da mu se obrate.

Od 10. do 17. oktobra sam u Nišu. Biću predsednik Vlade u vašem kraju kome će moći da se obrate građani i iz Pirota, iz Pčinjskog, Topličkog, Jablaničkog i Nišavskog okruga i iz svih okolnih mesta – rekao je premijer.

On će građane, kako je najavljeno, primati 11. oktobra, a 14. bi u okviru srpsko-albanskog poslovnog foruma trebalo da se sastane sa albanskim premijerom Edijem Ramom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dusan dojcinovic

    15:29 // 19. 9. 2016.

    Nisam ovog puta dosao autobusom, i javno se izvinjavam. Imao sam srcane smetnje, metoropatski ili od stresa, imam ih i sada.isao sam srcem u vranje, i krusevac.tu atmosferu pobede treba doziveti i ne zaboraviti je kako su mene pojedine stranacke kolege zaboravile? Ili mi se tako, samo cini? Ne znam, nisam pametan,samo sam iskren a to je najgore u politici, kao sa zenama, biti iskren i ici srcem!?

  • QGO

    09:53 // 15. 9. 2016.

    Bravo!!!

  • Aca

    09:39 // 15. 9. 2016.

    Bravo za iskrenost!
    Građani će vrlo brzo osetiti posledice naših ekonomskih mera – rekao je Vučić.
    Čovek je sve rekao ali nema ko da ukapira.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: