Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:02, 12. 2. 2016.

| Politika

Gradsko veće: Nismo nadležni za nepotizam

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
veće
Članovi veća tvrde da je nadležna Skupština Grada; foto: JV

Nakon spornih zapošljavanja rođaka funkcionera SNS-a u Direkciji za gradski prevoz, zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković kao i većnik za komunalne delatnosti Miloš Banđur kažu da Gradsko veće nije nadležno za nepotizam, nego Skupština Grada.

Odgovornost za funkcionisanje javnih preduzeća i direktora je, kako kaže Slavković, na Skupštini Grada, a Gradsko veće može “samo u formi zaključka da sugeriše Skupštini ili direktorima da se prema ovom problemu ophode na način na koji bi trebalo”.

Izvršna vlast ne snosi odgovornost, bar ne direktnu, kada je u pitanju poslovanje javnih preduzeća, a posebno ponašanje direktora. I ja bih voleo da se malo ta tema otvori na nekoj Skupštini koju ćemo verovatno držati - kaže Slavković.

On je rekao da će na sledećem Veću on biti “inicijator jedne takve priče". Dodao je i da je to nešto ružno, "ne samo nepotizam, nego uopšte”.


Banđur: Previše očekujete od članova veća

Slični stav ima i većnik resorno zadužen za komunalne delatnosti Miloš Banđur koji kaže da većnici mogu da iznesu svoj stav na kolegijumu ili Veću, ali da se tu završava njihov uticaj. On je o problemu nepotističkog zapošljavanj au Direkciji govorio na ranijim sednicama Veća.

Kao što znate, u prilikama kada je to trebalo, ja sam o tome govorio. I to je jedinstven slučaj da neko iz vlasti otvori to pitanje. U prethodnim garniturama se to nije dešavalo, a tada je nepotizam cvetao - kaže Banđur.

Ljudi iz SNS-a, kaže, sada otvaraju to pitanje jer smatraju “da te negativne pojave, koje su nastale u prošlosti i uhvatile dubok koren, ne smeju da se gaje već moraju da budu sasečene radikalnim rezovima. ”

Podsetimo, tvrdeći da nije reč o novim zapošljavanjima, već o “preuzimanju” zaposlenih iz drugih preduzeća, niška Direkcija za javni prevoz zaposlila je veliki broj rođaka funkcionera Srpske napredne stranke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Čiča

    21:11 // 15. 2. 2016.

    Guska će da zapošljava, a mi ćemo da se krstimo i čudimo...ne znam kako je Milan Stanojković toliko slep ali Guska će ga brže srušiti nego što je srušio Bananu. Zato pamet u glavu!

  • mirkocvetko

    10:58 // 14. 2. 2016.

    Samo Guska Nis spasava.

  • Opozicionar

    00:24 // 14. 2. 2016.

    Dobro bre Banđure daj jedan dokaz kad optužiš prethodne. Nije ti prethodna vlast saobraćajni policajac pa da nas gaziš kako hoćeš.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: