Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:06, 19. 12. 2013.

| Politika

Ima li Vranje vladajuću koaliciju?

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
490x370-Sednica.jpg
Odbornička grupa SPS-a sa dva odbornika LDP-a ima 26 odbornika od 65, koliko broji lokalni parlament

Predsednik Izvršnog odbora SNS-a Radomir Nikolić saopštio je sinoć da je pokrenut postupak za smenu gradonačelnika i direktora javnih preduzeća, kao i smenu oko 100 direktora i funkcionera Srpske napredne stranke na lokalu.

Srpska napredna stranka donela je odluku da iz desetak lokalnih samouprava izađe iz vlasti, a među njima je i Vranje gde je Gradski odbor raspušten krajem novembra.

O detaljima ove odluke vranjski naprednjaci ne žele da govore, međutim, nakon što je URS izbačen iz vladajuće koalicije koju je činio sa SPS i SNS, u ovom trenutku u Vranju ne postoji politička većina jer odbornička grupa SPS-a, zajedno sa dva odbornika LDP-a koji su skoro postali deo vlasti, ima 26 odbornika od 65, koliko broji lokalni parlament.

Do sada je podršku imala i od strane dva nezavisna odbornika, što ponovo nije dovoljno za većinu.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić (SPS) danas ne odgovara na telefonske pozive, a kako nezvanično saznajemo, u toku su konsultacije.

U DS-u, koji ima 12 odbornika, kažu da je ovo samo potvrda onoga o čemu oni pričaju od samog početka formiranja vlasti, a to je da koalicija ne funkcioniše kako valja.

- Glavna potvrda naših tvrdnji stigla je sinoć iz centrale SNS-a. Misim da konačno treba da se izađe u javnost sa istinom i objasni građanima šta se dešava - kaže predsednik Gradskog odbora DS-a dr Slobodan Stamenković.

Novi opozicionari, Ujedinjeni regioni Srbije, koji su odlukom SPS-a izbačeni iz vlasti, imaju jasne stavove i traže raspisivanje izbora.

- Uvođenje privremenih mera, raspisivanje izbora i ostavka gradonačelnika su ono što mi očekujemo, mada ne sumnjam da će se pokušati ponovo trgovina odborničkim mandatima - kaže Uroš Trajković iz URS-a.

On dodaje da će detaljnije o najnovijim političkim događajima govoriti u petak, na konferenciji za novinare.

Šta je pripadalo vranjskim naprednjacima u koaliciji?

Iz vrha SNS-a Južnim vestima je potvrđeno da, prema odluci Izvršnog odbora, naprednjaci treba da se povuku sa svih funkija koje čine vlast.

Poštujući odluku centrale, svoje funkcije treba da se odrekne zamenica gradonačelnika Vranja Bojana Veličkov, predsednik Skupštine Dejan Tričković, pomoćnik gradonačelnika Voja Zlatković, kao i četiri većnika.

Sa funkcija bi trebalo da se povuku direktori Direkcije za izgradnju, Novog doma, pozorišta „Bora Stanković“, Narodnog univerziteta, Istorijskog arhiva i Zavoda za urbanizam. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lela Ristic

    20:18 // 27. 12. 2013.

    Ostavku gradonacelnika tesko da cemo videti, jer svima je dobro poznato kako se SPS "skida" s vlasti!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: