Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:20, 7. 9. 2016.

| Politika

Imenovano novo rukovodstvo niškog SNS

Autor:Predrag BlagojevicIzvor:Južne vesti
SNS Gradski odbor
Ko će držati političku moć u Nišu? Foto: Gradski portal 018

Godinu i po dana nakon što je centrala stranke raspustila odbor u Nišu, poverenik niškog SNS Zvezdan Milovanović sinoć je imenovao nove privremene čelnike opštinskih odbora, objavio je "Gradski portal 018" blizak SNS-u.

Ova informacija zasada nije potvrđena, a kako je novinarima Južnih vesti rekao Milovanović, "sve će biti objavljeno na konferenciji za novinare" koja je zakazana za danas u 11 sati.


Ko će voditi SNS?

Prema podacima iz teksta "Gradskog portala 018" Opštinski odbor u Niškoj Banji će voditi Dejan Jovanović, aktuelni predsednik te Opštine i član Izvršnog odbora partije.

I na čelu odbora u Crvenom Krstu će biti aktuelni predsednik te Opštine Miroslav Miki Milutinović.

Poverenik Opštinskog odbora u Medijani će biti Srđan Jovković, Palilulu će predvoditi Nikola Božić, a Pantelej Bojan Avramović.


I preletači među liderima

Bojan Avramović Nova stranka, nova funkcija; Bojan Avramović (levo), foto: arhiva JVDok odbore u Banji vode dugogodišnji članovi SNS Dejan Jovanović i Nikola Božić, rukovodstvo SNS je Pantelej poverilo donedavnom lideru Nove Srbije i nekadašnjem radikalu Bojanu Avramoviću, a Crveni Krst Miroslavu Milutinoviću, koji je iz SPS prešao u SNS aprila 2014. godine.


Niški SNS "bez glave" od osnivanja

Iako se SNS deklarativno zalaže za demokratske principe, u niškom odboru stranke nikada nisu održani unutarstranački izbori na kojima bi se članstvo izjasnilo koga želi da vidi na čelu SNS u Nišu.

Pune 4 godine od osnivanja SNS, Gradski odbor te partije u Nišu je funkcionisao kao "povereništvo". Tek krajem januara 2012. godine, svega 4 meseca pre lokalnih izbora, dekretom iz centrale stranke je za predsednika postavljen Zoran Perišić.

Zbog velikih sukoba među najvišim lokalnim funkcionerima je krajem marta 2015. godine vrh partije raspustio Gradski odbor u Nišu, a vrlo brzo je za poverenika postavljen Milan Stanojković.

Međutim, nakon što su pred aprilske izbore ove godine formirani izborni štabovi, oni su preuzeli upravljanje lokalnim odborima. Tako se na čelo niškog SNS, ponovo odlukom vrha partije, vratio Zoran Perišić.

Ipak, kako su unutarpartijski sukobi nastavljeni, vrh partije je ponovo reagovao i za poverenika Gradskog odbora postavio Zvezdana Milovanovića, vlasnika TV Kopernikus.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • batica

    11:42 // 9. 9. 2016.

    Mnogo je Perisic ostavio loseg nislijama,od njega nista dobro.Kadrovi njegovi su jad i cemer.

  • Nis KO

    20:07 // 7. 9. 2016.

    narodeeee moj...ovce su visokointeligentna bica

  • Aleksandar

    19:24 // 7. 9. 2016.

    Vucicu probudi se preletaci ti unistise stranku Miki iljadarka i Bojan Avramovic promenise po pet stranaka i uvek na vlasti -Perisicev kadar

    • CVETKO prvi

      20:55 // 7. 9. 2016.

      @ Aleksandar :
      Zar misliš da Vučić ne zna kakvi su ? Pa , on drži tu zbog njega - što su oni gori , njemu je bolje...i može da servira neistine i gluposti, jer će uvek ispasti pametniji od njih !

    • Zoff

      23:12 // 7. 9. 2016.

      Perisicev kadar jednako DS, SPS i URS jer on samo njih forsira i cuva. Kada ce vec jednom Vucic da shvati koga cuva, ovakvome mesto nije u ovoj stranci.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: