Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:33, 28. 9. 2015.

| Politika

Iz “Jugoistoka” skoro 1.500 evra za Čolu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, Alo
jugoistok
Nagradili redovne platiše novcem svih građana; foto: JV arhiva

Lider Narodnog pokreta Srbije u Nišu Branislav Jovanović kritikovao je odluku “Jugoistoka” da svoje redovne platiše nagradi besplatnim kartama za koncert Zdravka Čolića, koje su plaćene sa 170.000 dinara, novcem građana.

Prema aktuelnom kursu to je skoro 1.500 evra koje je rukovodstvo niškog regionalnog centra “Elektroprivrede Srbije”, koja inače u 2014. beleži gubitak od 10,5 milijardi dinara, dalo za 200 karata za koncert.

Ovu investiciju je za “Alo” potvrdio i šef kabineta direktora “Jugoistoka” Dragoslav Pavlović, koji je ocenio da je to “lep gest”, jer se nagrađuju redovne platiše.

jovanovic Jovanović: Estrada im je prioritet; foto: JV arhivaZa Jovanovića iz NPS-a je to potvrda njegove tvrdnje da se gradsko rukovodstvo u Nišu više bavi estradom nego razvojem grada.

Ovo je dokaz da im je estrada važnija. Iz budžeta “Jugoistoka” u Nišu je dato 170.000 dinara za karte za koncert Zdravka Čolića, dok se građanima bezdušno isključuje struja, povećavaju cene i otimaju kuće neplatišama. Čelnike Niša ne interesuju investicije, dok na jugu Srbije, na primer u Leskovcu, Doljevcu, vidimo da se nešto dešava, kao i nova fabrika u Vladičinom Hanu, a ovde je sve ravno nuli - rekao je Jovanović.

On je rekao da, dok estrada ima primat u Nišu, nauka se nalazi na margini, pa tako propada i novac koji je odobren kreditom za izgradnju Naučno-tehnološkog parka još 2010. godine.

Taj novac su, tvrdi Jovanović, već iskoristili Beograd, Novi Sad, Svilajnac i Petnica, dok od niškog “Tehnisa” na Gradskom polju nema ni reči, a pare od kredita će najverovatnije biti vraćene Evropskoj banci za obnovu i razvoj.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Милосав

    19:34 // 28. 9. 2015.

    Познати бизнис, мислите да умиру за певачима? Град покровитељ, јавна предузећа и/или општине купују карте. Његово је само да се појави. Замислите да отворите радњу. Град Вам плати трошкове а јавна предузећа откупе робу. Није лоше? Сећате се када Мрка беше министар а Ана Бекута пева по свим градовима? Ко је сада зове?

  • gorcilo

    15:39 // 28. 9. 2015.

    Pa nije valjda Čola koji je odličan pevač,koga ceni cela bivša Juga, spao na to da moraju karte da kupuju JP i dele potrošačima . MIslio sam da će biti mnogo više ljudi od par hiljada i pored lošeg vremena.

    • antifan

      09:46 // 29. 9. 2015.

      Šta bre nije spao na to. Spao je onog trenutka kada je prihvataio da mu se CD prodaje uz vreću za prašak za pranje. Zaboravili ste!

  • Mirko Mirković

    13:13 // 28. 9. 2015.

    Tacan broj karata koji je kupljen je 500!300 karata je podeljeno u EPS-u a samo 200 redovnim platišama...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: