Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:27, 8. 10. 2013.

| Politika

Izbor direktora u Vranju ponovo politički

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
IMG-20131008-112510-002.jpg

Na poslednjoj sednici Skupštine grada, nakon žustre rasprave, izabrani su direktori 5 vranjskih javnih preduzeća, dok su 3 preduzeća bez direktora.

Problemi su najpre nastali oko izbora direktora Zavoda za urbanizam gde je Komisija za izbor direktora još prilikom pregleda dokumentacije ustanovila da jedini kandidat ne ispunjava uslove za izbor direktora, te je ovo preduzeće u startu ostalo bez rukovodioca.

Komisija za izbor direktora razmatrala je dokumentaciju 12 kandidata koji su konkurisali za 8 rukovodećih mesta. Prema rečima Dragana Tomića, predsednika Komisije, oni su svoj zaključak prosledili mandatsko-imunitetskoj komisiji koja dvojicu kandidata, Nebojšu Stojanovića koji je konkurisao za direktora Uprave Banje i Gorana Petrovića koji je ispunio uslove za rukovođenje Novim domom, nije izglasala.

Najžustriji govornik na ovu temu za govornicom u lokalnom parlamentu iz redova opozicije bio je Igor Zlatković iz LDP-a koji objašnjava da nije problem u imenima, već u zakonskoj proceduri.

- Mi ovde uopšte ne branimo kandidate koji nisu prošli već pokušavamo da zaštitimo kršenje zakona u procesu izbora direktora koji je trebalo da se sprovede kao prvi korak u departizaciji. Na kraju je lokalna samouprava izvrgla ruglu Zakon o izboru direktora javnih preduzeća – kaže Zlatković za Južne vesti.

Na čelu JP „Direkcija za izgradnju“ je Goran Đorđević (SNS), „Besnom kobilom“ upravljaće Dejan Manić (JS), Regionalnom televizijom „RTV“ Zoran Veličković (SPS), “Komradom“ Dejan Ilić (SPS), „Vodovodom“ Krsta Janjić (SPS), a svi oni su sada samo verifikovali svoje funkcije jer su ih i ranije stranke postavile da rukovode ovim preduzećima.

Odbornici vranjske Skupštine prihvatili su predlog direktora Radio televizije Vranje Zorana Veličkovića da se o njegovom izboru ne glasa, do donošenja seta medijskih zakona.

Podsećamo da je konkurs u Vranju imao jedan presedan u odnosu na druge gradove jer su kandidati morali da se odreknu stranačkih funkcija, ali očigledno ih je na kraju stranka i postavila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: