Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

01:33, 4. 4. 2012.

| Politika

Još dve izborne liste u Nišu

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
srs-reformisti

Gradska izborna komisija potvrdila je kandidacione liste Srpske radikalne stranke i Reformističke stranke. 

Prilično iznenađujuće naziv liste Radikala na glasačkom listiću u Nišu biće "Srpska radikalna stranka - dr Aleksandar Martinović". Tačnije, to je za sada jedina stranka čiji nosilac liste nije Nišlija, već funkcioner SRS iz Rume, inače drugoplasirani na republičkoj izbornoj listi te stranke.

Prvi na spisku kandidata je predsednik Gradskog odbora u Nišu, psihijatar Dragan Vukadinović. Slede ga aktuelni narodni poslanik Nikola Savić i njegova koleginica iz prethodnog saziva državnog Parlamenta Zorica Stevanović. 

Četvrti je Tihomir Perić, po zanimanju energetičar, peti diplomirani ekonomista Saša Vidojković a na šestom mestu je doktorka Lelica Kostić, aktuelna predsednica gradske opštine Crveni Krst, koja važi za najjače uporište Radikala u Nišu. Po malo neočekivano jedno od najprepoznatljivijih lica SRS, svojevremeno i potpredsednik Skupštine Srbije, Dragoljub Stamenković tek je na 19. mestu liste.

Stranka koja je zapravo listu predala četvrta ali je zbog utvrđenih nepravilnosti odbijena, na glasačkom listiću biće pod brojem 6 - Reformistička stranka - Prof. dr Milan Višnjić.

Prvi na listi je poznati plastični hirurg dr Milan Višnjić koji je, kako je ranije najavljeno i kandidat te stranke za gradonačelnika Niša. Vredi pomenuti da je u prvih 10 kandidata na ovoj listi čak 7 lekara, od čega 4 doktora nauka. Odmah posle Višnjića je pravnik Jovica Jovanović, a treća je mlada Sara Ristić, portparol stranke u Nišu. Slede Marko Milovanović i hirurg Goran Đorđević.

Jedan od osnivača studentskog pokreta Otpor i operativni lider Reformističke stranke Aleksandar Višnjić, nalazi se tek na 8. mestu.

Gradska izborna komisija do sada je potvrdila liste Ujedinjenih regiona Srbije, Demokratske stranke Srbije, koalicije okupljene oko LDP i Dveri.

Do izbora je ostalo još nešto više od 30 dana, ali SPS, kao ni 2 potencijalno najjače partije u niškom Parlamentu još nisu predale izborne liste.

Iako u sve tri stranke to zvanično negiraju, u čaršiji se već danima govori o velikim unutarstranačkim sukobima u sve tri partije. Tačnije, sukoba na relaciji Igor Novaković - Mile Ilić u SPS i Dragoslav Ćirković - Miloš Simonović u taboru DS, dok je SNS i dalje faktički i dalje bez operativne stranačke infrastrukture u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mila

    17:06 // 4. 4. 2012.

    Mislim da niste ispravno napisali clanak. Reformisti nisu odbijeni (jer onda lista ne bi bila prihvacena), vec im je dat zakonski rok da isprave nedostake, sto su ocigledno i uradili.

  • JG

    14:13 // 4. 4. 2012.

    Moja pokojna baba je govorila: " Zaludnji pop i goveda krsti!" Tako i ovo dvoje ili dvojica Milan i Odgovor Milanu, dokoni ljudi pa se prepucavaju oko mesta prebivališta Darka Bulatovića. Pa ako su politički instruirani o donekle i da razumem žar i energiju u njihovim komentarima ali ako nisu preporučujem im da se zajedno priključe radikalima jer je Vukadinović jedini afirmisina stručanjak sa niške političke scene za slučajeve kao što su oni.

  • Odgovor Milanu

    13:20 // 4. 4. 2012.

    Pa kad zna ceo Niš, ajde i meni reci da i ja znam....

    • milan

      14:09 // 4. 4. 2012.

      ono sto ti mogu reci je prosetaj se do sedista svoje stranke pa pitaj njih a nakon toga ako svoji ne zele da ti daju odgovor dobices od mene a sada odg ti na predhodna pitanja

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: