Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:41, 8. 2. 2016.

| Politika

Jovanović: Problem su i krediti kod poslovnih banaka

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
bane
Jovanović kritikovao uzimanje kredita; foto: MRCN arhiva

Novo kreditno zaduženje koje planira Grad Niš je zabrinjavajuće, ali lider NPS u Nišu Branislav Jovanović kaže da je za njega opasnije to što se krediti podižu kod poslovnih banaka sa komercijalnim kamatama.

Predsednik niškog odbora Narodnog pokreta Srbije Branislav Jovanović kaže da Grad Niš već drugu godinu zaredom podiže kredit od 400 miliona dinara kod Unicredit banke.

Nikada se nije desilo za poslednjih deset, a pretpostavljam i poslednjih dvadeset godina da se program izgradnje Grada finansira iz kreditnih linija - rekao je Jovanović.

Uz ovaj problem i najavljenog kredita za tekuću likvidnost jasno je, kako kaže Jovanović, da je stanje u budžetu alarmantno “odnosno nikad gore”.

Najveća investicija koju Grad najavljuje je otvaranje 45 novih radnih mesta u radnoj zoni „Sever“ gde dolazi firma „Ergomejd“ iz Merošine i investicija vezana za niški aerodrom „Konstatnin veliki“ koji dobija novi toranj i savremenu opremu, ali „ne lezi vraže“ izgradnja počinje tek 2017. godine - naglašava Jovanović.

Inače, gradski funkcioneri su više puta najavljivali da će uzimati kredite kod poslovnih banaka. One su birane na tenderima, a kako su isticali i gradonačelnik Niša i njegov zamenik, krediti su uzimani sa najpovoljnijim kamatnim stopama.

Konkretno kredit od 400 miliona dinara, kojim će u najvećoj meri biti plaćena rekonstrukcija bazena, uzet je, kako je rečeno na jednoj od ranijih sednica Gradskog veća, sa grejs periodom.

Dobili smo kamatu od 2,9% što je izuzetno povoljno. Kredit je sa grejs periodom i prvu godinu nećemo plaćati, a otplaćivaće se narednih 9 godina - rekao je tada gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Kredit je podignut u sklopu zaduživanja od 2 milijarde dinara koje je odobrila Skupština Grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • DANIJELA ( SNS MEDIJANA )

    14:03 // 8. 2. 2016.

    Amputacijom Baneta iz vlasti nije uklonjen niko od njegovih: Bata Vučković, Slaviša Popović, Drvce, Đani, Nađa, Breško, Radan, Jocić i mnogi drugi sa nižim funkcijama.

    • Dexter

      16:16 // 8. 2. 2016.

      Činovnici, koji iz vlasti nisu uklonjeni samo zato što u SNS nema boljih. Da ih ima, hoćeš da kažeš da ih ne biste zaposlili drugog dana po dolasku navlast, odmah nakon onih 1000 tapetara, kožara i jorgandžija koje ste postavili na ključna mesta prvog dana vlasti?
      Ali činovnici ne donose odluke o uzimanju štetnih kredita. To rade tvoji drugari analfabete iz gradskog odbora i gradske vlasti.

  • Babino Šugavo

    10:36 // 8. 2. 2016.

    Izgradiše se tad mnoge nove ulice a ovi ne mogu ni rupe da zakrpe, ni sijalice da promene. Ne mogu da postignu, sve pare daju članovima i sebi lično za plate i putovanja bez ikakve koristi za zajednicu.

  • abc

    09:30 // 8. 2. 2016.

    Za Bananu mogu svašta da pričaju ali u njegovo vreme se bar gradilo a kod ovih nazadnih ni trotoar

    • misko

      10:39 // 8. 2. 2016.

      Ja ne pratim politiku, pa ne znam, šta je Bane izgradio i kakvog kvaliteta?

    • abv

      17:24 // 10. 2. 2016.

      Za Bananu mogu svašta da pričaju... i sve je istina

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: