Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:03, 20. 4. 2016.

| Politika

Kandidat za odbornika SPS prešao u SNS

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
manic
Manić sa pristupnicom SNS; foto: M. S.

Samo 5 dana pred izbore bivši predsednik omladine SPS u Nišu i kandidat za odbornika na Paliluli Miljan Manić potpisao je pristupnicu Srpske napredne stranke. Nosilac liste na Paliluli Srđan Vasković kaže da Manić nije ni planiran za odbornika, ali da je tu dospeo nakon urgencija.

Nakon što je predsednik Opštinskog odbora SPS u Opštini Palilula Miloš Stojković posle 12 godina u SPS potpisao pristupnicu SNS, njegovim stopama je pošao još jedan funkcioner socijalista iz ove opštine.

Manić kaže da je “pod brojem jedan” socijaliste napustio zbog nepotizma.

Tata se povlači, neće da bude na listi, pa onda dolazi sin - kaže Manić.

On nije govorio o imenima, ali pretpostavlja se da je mislio na predsednika Okružnog odbora SPS-a Aleksandra Cvetkovića i njegovog sina koje je kao razlog za svoje istupanje iz stranke naveo i Stojković.

Pored nepotizma, Maniću je smetalo i gomilanje plaćenih funkcija, ali i loše odluke oko kreiranja izbornih lista.

Dosta smo se borili protiv toga 2010. i 2012. godine. Ideja je bila da jedan čovek bude jedna funkcija, a sada imaju po 4 ili 5 funkcija. Na izborne liste su stavljani ljudi koje ne poznajemo i koji nisu čak ni simpatizeri SPS, a došli su na listu. Ovo sve mi liči na ponavljanje iz 1996. godine - rekao je Manić.

On je pre nekoliko godina vodio omladinu SPS u Nišu, a zaposlen je u niškoj Elektrodistribuciji. Kako kaže Stojković koji je prvi prešao u SNS, on je do sada u SNS učlanio oko 700 nezadovoljnih socijalista.


Vasković: Manić nije bio ni planiran za odbornika

Nosilac liste SPS na Paliluli Srđan Vasković kaže da nije ni planirao da Milana Manića stavi na listu kandidata za odbornike, ali je nakon urgencija promenio spisak i Manića upisao na poslednje 25. mesto.

Zarad mira u kući ja sam promenio odluku i dodao ga na odborničku listu. I tada sam mislio da on ne zaslužuje da bude na toj listi što se ovim njegovim prelaskom ispostavilo tačnim - kaže Vasković.

On kaže da i sada kada se pogleda lista i kada se uporede kandidati po stepenju obrazovanja, iskustva i partijske odanosti, bilo je, tvrdi Vasković, “neprimereno da se Manić nađe na listi”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • miki

    09:14 // 21. 4. 2016.

    Zbog ovakvih preletaca koji samo razmisljaju o svojoj fotelji i o sebi, mi ostali clanovi sns-a iz Nisa ne mozemo da dodjemo do izrazaja i uradimo nesto lepo za gradjane Nisa.

  • shaft

    00:15 // 21. 4. 2016.

    U znak protesta,veceras necu voditi ljubav,a mislim da je i zemlja stala!Ovaj lik je toliko bitan za boljitak Nisa,vec nam je danas bolje,zbog njegovog transfera!

  • Markovic Marko

    20:48 // 20. 4. 2016.

    Slika pokazuje da Stojkovic koristi opstinku kancelariju pred . skupstine za vrbovanje sebi slicnih. Kada ce da nauci da Opstina nije njegova dnevna soba niti stranacka baza. Slican se slicnom raduje. Miljan je politicki anonimus koji ne zasluzuje clanak u Juznim vestima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: