Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:48, 15. 4. 2011.

| Politika

Koalicija Reformista i URS-a

Autor:S.S.Izvor:Južne vesti

NIŠ - Reformistička stranka iz Niša i organizacija Ujedinjeni regioni Srbije (URS) potpisali su koalicioni sporazum o međusobnoj saradnji u Medija centru Niš.

Ugovor o pristupanju reformista u Ujedinjene regione Srbije potpisali su Aleksandar Višnjić i Mlađen Dinkić, prvaci ovih političkih stranaka.

URS-u je pristupio i profesor doktor Milan Višnjić, dekan medicinskog fakulteta u Nišu.

- Do sada smo u Srbiji sakupili 150.000 potpisa za decentralizaciju. Niš bi usled promena Zakona o finansiranju lokalnih samouprava zadržao milijardu i 50 miliona dinara od poreza na plate. Uzmimo primer, opštine Pantelej gde je najniža prosečna plata u Nišu, a iznosi oko 18.000 dinara. Porezi na plate u ovoj opštini godišnje iznose 575 miliona dinara, a samo 10 miliona dinara ostaje građanima ove teritorijalne jedinice. To je zaista malo i moralo bi da se izmeni jer su bogati još bogatiji, a građani od toga nemaju ni malo koristi - rekao je Dinkić prilikom potpisivanja ugovora.

Aleksandar Višnjić je naglasio da će se zalagati da zajedničkim snagama Nišu ostane više sredstava. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milena

    16:54 // 18. 4. 2011.

    Da nam je jos bar 10 Visnjic Milana! Takvi, dokazani ljudi u struci i sposobni, treba da budu na bitnim funkcijama i vode ovaj grad!

  • sljam je opet isplivao

    14:18 // 18. 4. 2011.

    Ovo je skupljanje sljama i otpadaka po Srbiji i to nece proci kod naroda !Jeste regionalizacija odlicna ideja ali ne na ovakav nacin i ne sa ovakvim ljudima koji je predstavljaju a lazu narod i to priznaju javno!A da ne pominjem otpadnike koje je Dinkic po lokalnim odborima pokupio u svoje skute!!!! Nema vise one price nema vise one ideje ni energije ZALOSNO je sto su unistili i STRUCNOST ISPRED POLITIKE i MLADU NADU NASE POLITICKE SCENE koje su se okupile pre 8 godina oko ideje pre svega gosp.prof.Labusa !!!

  • Regionalci

    19:20 // 17. 4. 2011.

    I sin i tata Višnjić su nekada bili članovi DS. Zato Dinkić i Bane Jovanović moraju proveriti da li su se budući partneri potpuno očistili od hepatita. Taj se virus teško uništava i moramo biti veoma oprezni.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: