Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:59, 25. 12. 2013.

| Politika

Lebane dobilo novog predsednika

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, JUgmedia.info
lebane-jablanica-1.jpg
Ponovo promenjena vlast u Lebanu

Goran Janjić (SNS) novi je predsednik Opštine Lebane. Podršku su mu pružili deo odbornika SNS-a, deo odbornika SPS-a i odbornici Demokratske stranke.

Iako je bilo najavljivano da će iz vlasti u Lebanu ispasti samo Socijalistička partija Srbije, na sednici Skupštine došlo je do značajnih promena.

Odlukom većine odbornika vlast su napustile Demokratska stranka Srbije i Ujedinjeni regioni Srbije, iz čijih je redova bio i dosadašnji predsednik Opštine Zoran Ilić.

gj Novi predsednik Opštine Lebane, foto: jugmedia.infoNova vladajuća koalicija koju čine SPS, SNS i DS izglasala je lekara Gorana Janjića za novog predsednika koji je u lokalni Parlament ušao kao predsenik Grupe građana “Goran Janjić”. Kasnije su 4 odbornika ove političke opcije prišla odbornicima SNS-a.

Novi predsednik Skupštine biće Srđan Jović, lider lokalnog SPS-a. Jović će na toj funkciji zameniti stranačkog kolegu Gojka Marjanovića koji se protivio promeni vlasti.

Vredi pomenuti da ovakvu odluku nisu podržali svi odbornici SNS-a, kao ni svi odbornici SPS-a, dok su bivši sadašnji odbornici Demokratske stranke bili jedinstveni.

Na istoj sednici usvojen je i budžet Opštine za narednu godinu koji će iznositi 600 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: