Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:21, 8. 12. 2016.

| Politika

Leskovac oblepljen plakatima "Miloševiću, mi tebe ne volimo"

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
Niko od Leskovčana se nije pridružio akciji Beograđana u njihovom gradu; foto: D.M.

Nakon najave u lokalnoj Skupštini da će radikali pokrenuti inicijativu da se Slobodanu Miloševiću vrati titula počasnog građanina Leskovca, centar grada osvanuo je oblepljen plakatima na kojima piše “Milošević: Volim i ja vas! Leskovac: Mi tebe ne volimo!”.

Upravo najava bivšeg socijaliste, a sadašnjeg radikala u lokalnom parlamentu Živojina Stefanovića da će pokrenuti inicijativu o ukidanju odluke kojom je Skupština grada Miloševiću oduzela titulu počasnog građanina Leskovca, izazvala je "bunt" aktivista Inicijative mladih za ljudska prava iz Beograda.

Oni su transparentima i plakatima oblepili zidove napuštene zgrade Vojnog garnizona u gradskom parku i to upravo preko puta sedišta Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije. 2 inicijativa protiv Milosevica foto d.m. (2) Plakati izlepljeni u centru, preko puta sedišta lokalnog SPS-a; foto: D.M.

Ovo je bunt, poruka svima koji pokušavaju da i dalje iz kovčega prošlosti izvuku ljude poput Slobodana Miloševića. Mladi ljudi u Srbiji dobro pamte, bez obzira što su rođeni devedesetih, a stasali dvehiljaditih, sve šta su oni uradili, odnosno, nisu uradili za nas - kaže Marko Milosavljević iz ovog Udruženja.

Objašnjavajući poruku, on je podsetio da je Milošević često citirano “Volim i ja vas“ upravo izrekao te 1999. godine na mitingu ispred novootvorene Železničke stanice u Leskovcu.

Ni gradovi, ni ulice ni spomenici širom Srbije ne smeju da budu utočište za ratne zločince i za one ljude koji su toliko zla naneli ovoj zemlji i građanima širom regiona. Ovo je samo još jedan način da pokažemo da budućnost ove zemlje ne predstavljaju likovi poput Slobodana Miloševića i snaga koje on predstavlja, kao i razni lokalni moćnici koji danas pokušavaju da mu vrate titulu počasnog građanina – kaže Milosavljević.

Ipak, aktivistima iz Beograda se niko od Leskovčana u ovoj akciji nije pridružio, ali to njih, kako su rekli, nije iznenadilo.

Sa druge strane, leskovački lider socijalista Aleksandar Đurović kaže da ga priča oko "rehabilitacije" Slobodana Miloševića "uopšte ne zanima".

To je pokrenuo radikal Živojin Stefanović. Ja nisam dobio nikakvu saglasnost od šefa partije Ivice Dačića da tako nešto pokrenem. Samo mi nije jasno kako Stefanović tako nešto nije pokrenuo za Šešelja, nego se opet "hvata" za Miloševića. Ne zanimaju me ni ti plakati. Sutra imam skupštinu lokalnog parlamenta i to mi je najvažnije - kaže Đurović koji je i predsednik Skupštine grada Leskovca.

Inicijator "rehabilitacije" Živojin Stefanović nije odgovarao na pozive novinara Južnih vesti, pa zbog toga nismo uspeli da dobijemo i njegov komentar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mm

    10:12 // 9. 12. 2016.

    Voleli ili ne voleli o Milosevicu prica ceo svet.Haska odbrana mu je dala mesto u svedskoj istoriji,a sta mi mislimo? Uvek sa naknadnom pamecu mrzimo i volimo iz inata.

  • Pera

    22:24 // 8. 12. 2016.

    Ljudi, ne dozvolite da vas plakati zavade. Vidite da par zalepljenih plakata odmah izaziva razdor i raspaljuje mrznju. Zar je to najbitnije u ovom trenutku?

  • zlatomir

    21:52 // 8. 12. 2016.

    Pa oni vole meska ha, ha, hik.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: