Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:01, 24. 4. 2015.

| Politika

Leskovački odbornici smenili Žiku Stefanovića

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
zivojin-stefanovic.jpg
Stefanović najavio privatnu tužbu protiv odbornice koja je prdložila njegovu smenu

Predsednik Skupštine grada Leskovca Živojin Stefanović razrešen je dužnosti, a za njegovu smenu tajnim glasanjem izjasnilo se 47 od 75 odbornika lokalnog parlamenta. Protiv je bilo 11 odbornika.

Odbornici Socijaldemokratske stranke odbili su da učestvuju u glasanju, napominjući da je predlog za razrešenje Stefanovića nestatutaran, na šta je i on sam ukazivao. 2 Cvetković izabran za novog predsednika Skupštine

Odbornici su za novog predsednika lokalnog parlamenta, po predlogu odborničke grupe SPS-a, izabrali Dušana Cvetakvića - Lešnjaka iz ove stranke.

Kako je Stefanović najavio, protiv odbornice Slađane Mladenović (SPS) koja je predložila njegovu smenu, pokrenuće privatnu tužbu i zatražiće, kako je naglasio, najstrožu kaznu.

Ja sam mogao vašu inicijativu da odbacim kao nestatutarnu. Ne služi vam na čast ovo što radite, a vi gospođo Mladenović, naći ćemo se na sudu! Ja ponosno odlazim sa ovog mesta, ali vratiću se, a vi postojite da bi otišli! Meni ovo ne pada teško - kazao je sada već bivši predsednik Skupštine grada.

On je upozorio da socijaliste u Leskovcu, čiji je bio dugogodišnji lider, vodi čovek koji je, kako je rekao, izdao stranku kada je SPS-u bilo najteže.

Vas vodi čovek, Aleksandar Đurović, koji je potpisao pristupnicu kod radikala - on i glibavi Žigica Nestorović - rekao je Stefanović.

Istakao je i da je njegov "progon" iz SPS-a počeo kada je odlučio da se pobuni protiv “beogradizacije Srbije” i kada je od vrha stranke zahtevao da nešto uradi za Leskovac. Onda su mu, kako je kazao, stigle dve krivične prijave, od kojih je jedna za rešenje koje je potpisao za letnje održavanje puteva u vreme demokrata.

Ima da uzmem mašine od Race (vlasnik firme “Produkt” koja je održavala puteve; prim. aut.) i da buldožerom raskopam svih 37 kilometara puteva koje sam asfaltirao! Već će me u ponedeljak zbog svega što sam javno izneo zvati na saslušanje. Ja sam spreman da odem u zatvor, ali ću povući mnoge sa sobom - upozorio je Stefanović.


“Metroparking jug” radi na štetu Leskovčana

Smena predsednika Skupštine grada “bacila je u senku” raspravu o izveštaju o radu u prošloj i planu za narednu godinu preduzeća „Metroparking jug“ koje vrši naplatu parkiranja u gradu. 3 Odbornici i o parkiranju

Odbornici opozicije tražili su prekidanje ugovora sa ovom firmom, a o nesavesnom poslovanju ovog preduzeća složili su se naprednjaci, kao i sam gradonačelnik Goran Cvetanović, jer to preduzeće, kako je rekao gradonačelnik, ni približno nije ispunilo obaveze po ugovoru sa Gradom.

On je upozorio „Metroparking jug“ da će i sam insistirati da se raskine ugovor sa ovim preduzećem ukoliko ono od svojih prihoda u budućem periodu u gradsku kasu ne počne da sliva barem 30 odsto od ostvarenih prihoda.


Za govornicom i o padežima

Zamenik gradonačelnika Leskovca Dragan Jovanović, tokom rasprave o poslovanju “Metroparking juga”, kazao je da bi najbolje bilo da se ukinu direktni prenosi i za građane napravi kratak presek stanja i izveštaj objavi u medijima.

U protivnom, izrazio je bojazan, da će stići zahtev iz Ministarstva kulture da odbornici, pre polaganja zakletve, polažu srpski jezik.

Tokom prekjučerašnje desetočasovne sednice bilo je veoma mnogo “gađanja s padežima” i drugih gramatičkih grešaka, što ostavlja lošu sliku o leskovačkom skupštinskom domu - kazao je Jovanović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • aleksandar ..od malo pre

    21:38 // 24. 4. 2015.

    Napokon da se setite da oterate Metroparking jug....
    Ko će da odgovara za loš ugovor koji je grad imao sa ovim preduzećem...tj.ugovor na štetu grada?Naravno....niko...zato što ste svi isti.....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: