Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:08, 29. 4. 2015.

| Politika

Lokalna vlast odlučila da bojkotuje TV Leskovac

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
1234.jpg
Bojkot "dok se ne promeni odnos prema lokalnom rukovodstvu"

Šefovi odborničkih grupa vladajućih stranaka u Leskovcu potpisali su odluku da neće učestvovati u emisiji „Raspričavanje“ lokalne Televizije Leskovac „dok se ne promeni odnos ove medijske kuće prema lokalnom rukovodstvu“.

Dopis je zapravo stigao iz Gradskog odbora SNS-a, a potpisali su ga predstavnici 10 partija koje su na vlasti: SNS, JS, NS, SPS, DSS, Aktivna Srbija, PSS, Pokret socijalista, PUPS i SDP.

Emisija „Raspričavanje“ osmišljena je tako da o određenoj temi i problemima sa kojima se susreću građani Leskovca govore po dva predstavnika opozicionih i partija na vlasti.

Glavna i odgovorna urednica TV Leskovac i autor emisije „Raspričavanje“ Nataša Đorđević kaže da će se emisija i dalje emitovati u redovnom terminu i da svaki pokušaj da se spreči javno iznošenje istine u Leskovcu neće uspeti. 2 Nataša Đorđević

Ne znam šta to znači da promenimo odnos prema lokalnoj samoupravi i ne znam kako smo to medijski linčovali gradonačelnika, pa bih volela da mi on to odgovori. Uređivačka politika ove kuće neće se menjati i uvek ćemo govoriti istinu i nastaviti objektivno da informišemo javnost o svemu što se dešava u ovom gradu. Žao mi je što nemamo nijedan povod da pišemo hvalospeve o bilo kome - kaže Đorđevićeva.

Interesantno je da ova kuća, koja postoji 21 godinu, nikada do sada nije bila u sličnoj situaciji.

Sa druge strane, lokalni rukovodioci pojedinih vladajućih stranaka zapravo se ograđuju od ovakve odluke, a pojedini nisu bili ni upoznati sa njom.

Ja sam to prvi put čuo danas i mogu da kažem da će Jedinstvena Srbija uvek biti dostupna svim medijskim kućama i učestvoati u svim emisijama kada budemo pozvani. Moj lični stav je da istina mora da izađe na čistinu, ma koliko to nekoga bolelo. Emisije ove televizije redovno pratim i voleo bih da učestvujem u njima - kaže za Južne vesti Nenad Filipović, predsednik Gradskog odbora Jedinstvene Srbije.

3 Aleksandar ĐurovićPrvi čovek leskovačkih socijalista Aleksandar Đurović kaže da je podržao odluku koalicionih partnera samo iz razloga što su, kako je rekao, „verni koalicioni partneri“.

Na pitanje novinara u čemu je ta televizija nekorektna prema lokalnom parlamentu, Đurović kaže da ne zna.

Nemam pojma. Stvarno ne znam. Znate koga to treba da pitate. Ja nisam čovek koji to može da objasni. Mi smo samo seli i dogovorili se da ne učestvujemo u emisijama - rekao je Đurović.

Inače, predstavnici misije OEBS-a u Srbiji i novinarskih udruženja NUNS i UNS posetili su danas Leskovac zbog konstantnih napada gradonačelnika Gorana Cvetanovića na pojedine novinare i medijske kuće. Oni su razgovarali sa novinarima iz ovog grada, a zatim i sa gradonačelnikom i predstavnicima policije u Leskovcu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • istina i pravda

    12:49 // 30. 4. 2015.

    Neverovatno !Srdito dete uz bukvu bega...

  • Superhik

    23:29 // 29. 4. 2015.

    Ko ste vi da odlucite da li hoćete ili nećete! Narod vas je izabrao i ima pravo da čuje sta radite i sta ste smislili... Mada sta pa možete da smislite, pozovite centralu da vam vučko kaže

  • te gi Mizi

    21:30 // 29. 4. 2015.

    Videli od sefa im,AV,vidi kako je on beograske
    medije prevaspitao,samo ga hvale! Prpa bato.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: