Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:32, 11. 3. 2013.

| Politika

Milisavljević predsednik Okružnog odbora DS-a

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
milisavljevic-i-ds.jpg
Deo novog Okružnog odbora sa predsednikom na čelu

Nakon nedeljnih izbora većina članova odlučila je da dosadašnjeg predsednika Nišavskog Okružnog odbora Tomisalva Budeša zameni Dušan Milisavljević.

Izbor novih predsednika Okružnih odbora po oceni Milisavljevića, inače narodnog poslanika, znači da Demokratska stranka započinje proces reforme u celini.

- Ovo su prvi neposredni stranački izbori u Nišu nakon 5 godina i ovo je početak sređivanja odnosa u Gradskom odboru, a sledi nam revizija članstva - kaže Milisavljević nakon izbora.

Milisavljević je na neposrednim izborima bio jedini kandidat, a glasalo se na 13 biračkih mesta. Kako kaže novi predsednik, izlasnost je bila 65 odsto. Najslabija izlaznost, potvrđuje Milisavljević, bila je na Panteleju, gde je prema nezvaničnim informacijama od svih članova sa pravom glasa na izbore izašlo svega njih 29.

- Odbor na Panteleju je imao i mali broj upisanih birača. Od svih 11 odbora koliko ih ima u Nišavskom okrugu samo je taj pokazao nezainteresovanost da učestvuje na demokratskim izborima u Demokratskoj stranci - kaže Milisavljević.

Pored Milisavljevića članovi Okružnog odbora su i Aleksandar Mitić, bivši direktor niškog Vodovoda, Adriana Vučković, Oliver Paunović i Silvija Stojković. ranđelovic Marko Ranđelović, arhivska fotografija

Još jedan član odbora je i Marko Ranđelović poznatiji kao Šerif, glavni akter afere sa "krađom plate".


Afera "Šerif"

Podsetimo, kako su Južne vesti krajem aprila prošle godine pisale, Ranđelović je, tada kao Opštinski Većnik u Medijani, suprotno propisima tokom 2011. godine iz opštinske kase primio oko 300.000 dinara.

Iz opštine Medijana tada je saopšteno da će o svemu "obavestiti nadležne službe", dok je predsednik opštine Dragoslav Ćirković (DS) izjavio i da je u toku postupak pred Administrativnom komisijom.

Međutim, ne samo da nije pokrenut postupak za utvrđivanje odgovornosti, nego Administrativni odbor nije čak ni razmatrao smanjenje plate Ranđeloviću.

U međuvremenu Ranđelović je čak i napredovao, pošto je ubrzo nakon toga postao i direktor Agencije za restituciju za jug Srbije, a kandidat je Demokratske stranke i za odbornika u Skupštini grada i Skupštini opštine Medijana.

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • DEMOKRATA 96

    15:13 // 15. 3. 2013.

    Lepo je to sto je izabran okruzni odbor, ali dozvoliti Oliveru Paunovicu da se kandiduje za bilo koju funkciju u stranci je tragi komicno i zalosno. E Zorane Zorane.

  • Milena Nesic

    12:33 // 15. 3. 2013.

    Slika sve govori.

  • Dan demokratije

    12:26 // 15. 3. 2013.

    "Dan demokratije" Pitam se da li je ovaj covek normalan i cuje li sebe sta prica. On da je iole normalan ne bi pored sebe imao Olivera, decka koji je bio perjanica Dusana Petrovica u Nisu, a zatim istom okrenuo ledja i nastavio biti perjanica Draganu Djilasu. To govori o coveku. Tako VELIKI, a tako MALI. Cek cek, pa i Dusan je to isto uradio. Bravo Dusane. Pobedio si i sta sad?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: