Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:40, 8. 4. 2016.

| Politika

Naprednjaci i DS smenili SNS u Merošini

Autor:B. G.Izvor:Južne vesti
Bojan Nešić Merošina
Ostao predsednik Opštine; Bojan Nešić, foto: JV

Način na koji je promenjena vlast u Merošini nije nimalo jednostavan. Nakon što su SNS i SPS pokušali da smene opštinske rukovodioce iz svojih redova, došlo je do preokreta. Deo njihovih odbornika se odvojio i vlast formirao sa DS.

Po drugi put od poslednjih lokalnih izbora 2012. godine Demokratska stranka je postala deo vlasti u Merošini.

Neuspeo pokušaj SNS i SPS da smene predsednika Skupštine opštine Gorana Mikića, donedavnog funkcionera SPS, pretvorio se u politički "karambol".

Zahvaljujući glasovima 6 odbornika iz grupe građana koju predvodi Mikić, a koji su se u međuvremenu odvojili od SPS, 6 odbornika "Naprednjaka Merošine" koji su se nedavno odvojili od SNS, 7 odbornika Demokratske stranke i 2 Jedinstvene Srbije formirana je nova skupštinska većina.

Nikola Nedeljković Merošina DS Novi zamenik predsednika Opštine Nikola Nedeljković, foto: JVRezultat svega je smena funkcionera SNS i SPS. Predsednik Opštine je ostao Bojan Nešić iz "Naprednjaka Merošine", za njegovog zamenika izabran je Nikola Nedeljković iz DS, dok je i za potpredsednika Skupštine Opštine izabran čovek iz DS.

Iz Demokratske stranke je i novoizabrani v. d. direktor Doma kulture.

Vladajuću koaliciju sada čine DS sa 7 odbornika, "Naprednjaci Merošine" i grupa građana okupljena oko Gorana Mikića sa po 6 i Jedinstvena Srbije sa 2 odbornika.

U opoziciji su SNS i SPS sa ukupno 16 odbornika.

Podsetimo, na izborima maja 2012. godine najveći broj odbornika osvojila je Socijalistička partija Srbije - 9. Sledile su DS i URS sa po 8, SNS sa 4, a po 2 mesta u Skupštini pripala su grupi građana "Jugbogdanovačka reka", grupi građana "Budimo ljudi", Srpskoj radikalnoj stranci i Reformistima.

Vladajuću koaliciju su formirali SPS-DS-URS-Reformistička stranka i "Jugbogdanovačka reka".

Već decembra iste godine, nakon što su pojedini odbornici promenili "stranačke dresove", URS, deo odbornika SPS, Reformistička stranka i Jugbogdanovačka reka su uz pomoć SNS smenili dotadašnju i formirali novu vlast.

Međutim, godinu dana kasnije ponovo je došlo do promene. URS je izbačen iz vlasti, a na njihovo mesto ušao SPS.


Naprednjaci i SNS nisu isto

Aktuelni predsednik Opštine Merošina Bojan Nešić, koji sada predvodi "Naprednjake Merošine", kaže da se od Srpske napredne stranke odvojio pre nepunih mesec dana.

Kada su raspisani izbori i ja video da ni ja, ni deo mojih saradnika iz SNS, dakle mi koji smo bili osnivači te partije, nećemo biti na izbornoj listi te partije, odvojili smo grupu građana "Naprednjaci Merošine" - kaže Nešić.

Ova lista će na predstojećim opštinskim izborima biti pod brojem 1 na listiću.

Slično se, kaže Nešić, desilo i sa Goranom Mikićem. On je maja 2012. u skupštinu Opštine ušao na predlog URS, ali je ubrzo napustio tu partiju i prešao u SPS. Ipak, sada je napustio i njih i formirao svoju grupu građana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nenad 2008

    07:44 // 9. 4. 2016.

    Ovim aktivnostima, najodgovornijih u Merošini, potvrđuje se već prisutno mišljenje, da su članovi JEDINSTVENE SRBIJE, najkorektniji i najstabilniji u svemu.

    • Dexter

      10:27 // 9. 4. 2016.

      Zato što imaju nisko težište?

  • Caslav Stevic

    20:54 // 8. 4. 2016.

    u moje selo se zna ko je za koga a ovo sto nepismeni vode opet je nikakvo sad ce izbori da vim koj ce pobedi, glasali smo pre za sps al sad cemo i za sps i za doktorku sanju iz dom zdravlje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: