Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:00, 16. 12. 2014.

| Politika

Neophodna dopuna tačke za razrešenje Stankovića

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Nenad-Stankovic34.jpg
Da li Stanković ostaje u Skupštini Grada ili ne?, arhivska fotografija

Odbornici iz takozvanog demokratskog bloka složni su u stavu da je tačku dnevnog reda za smenu zamenika niške Skupštine Nenada Stankovića neophodno dopuniti, kako bi se o preporuci Agencije za borbu protiv korupcije i odlučivalo, a ne samo razmatralo.

Socijaldemokratska stranka je Skupštini poslala svoj predlog proširenja ove tačke koja je 21. po redu na sednici koja je zakazana za sutra.

Dopuna se odnosi na to da odbornici mogu i da odlučuju, jer razmatranje kao razmatranje ništa ne znači. Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije u Članu 51. predviđa da Skupština na osnovu preporuke Agencije donese neke mere. Razmatranje nije poštovanje tih mera - kaže Dragana Stojanović Krstić iz SDS-a.

radović Radović: "Glasaćemo za smenu", arhivska fotografijaSlučaj Nenada Stankovića, prema mišljenju odbornika Demokratske stranke Miodraga Radovića, nije samo za razmatranje, a kako kaže, gradska vlast je morala da reaguje i pre Agencije.

Zar je potrebno da Agencija reaguje na nešto što je bilo svima u gradu jasno i na šta smo mi kao stranka ukazivali? Prosto je neverovatno da mora Agencija da reaguje da bi gradska vlast bila prinuđena barem da razmatra to - rekao je Radović.

On je dodao da će, ukoliko dođe do odlučivanja, Demokratska stranka biti za razrešenje zamenika predsenika Skupštine.

Za šefa Odborničke grupe DSS Milana Lapčevića, preporuka Agencije je nedvosmislena i Skupština mora da zauzme određen stav.

Inicijator tačke dnevnog reda treba da predloži i zaključak. Što se Demokratske stranke Srbije tiče, naš stav je da bi zaključak trebalo da bude takav da se ispoštuje preporuka Agencije - rekao je Lapčević.

lapcevic Lapčević očekuje da Skupština ispoštuje preporuku i predloži zaključak, arhivska fotografijaSa druge strane, u Koaliciji za Niš ne očekuju da će išta biti rešeno na sutrašnjoj sednici, već da će odbornici biti samo informisani.

Podsetimo, Agencija za borbu protiv korupcije ocenila je da je Stanković istovremeno bio zamenik predsednika niške Skupštine i zamenik direktora Direkcije za javni prevoz, a da to nije na vreme prijavio Agenciji. Zbog toga je preporučila njegovo razrešenje sa funkcije u gradskom Parlamentu.


SNS: Nećemo podržati preporuku

Prvi čovek SNS-a u Skupštini Grada Dejan Jovanović kaže da najbrojnija odbornička grupa neće podržati razrešenje Nenada Stankovića.

Smatramo da nema osnova. Agencija da je htela mogla je da naloži razrešenje, ovako mislimo da nema smisla u ovome što su oni napisali. Na osnovu preporuke mi možemo da odlučimo i ovako i onako - rekao je Jovanović.


Još bez odluke

novaković Novaković i SPS još nisu odlučili, arhivska fotografijaDve stranke koje su formalno deo vladajuće većine, SPS i Niška priča nisu još uvek, kako kažu njihovi šefovi odborničkih grupa, razgovarali o ovoj tački dnevnog reda. 

Tačka je najverovatnije stavljena nakon sastanka šefova odborničkih grupa. Ako je razmatranje - onda ćemo samo da razmatramo, ako je odlučivanje - onda ćemo da odlučujemo - rekao je Igor Novaković iz SPS-a.

Ujedinjeni regioni Srbije koji su i dalje, makar na papiru, deo vladajuće većine, kažu da će “odlučiti onako kako se opozicija dogovori”. Kakva će to odluka biti, prema rečima Branislava Jovanovića, prvog čoveka URS-a, videće se u njihovim nastupima.


Skupština mora da donese akt

skupstina Odluka ipak na odbornicima, arhivska fotografijaKako pojašnjava sekretar niške Skupštine Ivan Nikolić, bez obzira na to što je tačka formulisana samo kao razmatranje o preporuci Agencije, Skupština mora da usvoji određeni dokument.

U svakom slučaju, Skupština će izjašnjavanjem doneti akt da li prihvata ili ne prihvata ovu inicijativu Agencije. Ako se prihvati, i razrešenje je regulisano Zakonom o lokalnoj samoupravi i našim Statutom i tu je predviđeno tajno glasanje - pojasnio je Nikolić.

Ovo je samo inicijativa, kako kaže Nikolić, a da li se ide u postupak razrešenja ili ne, odlučiće odbornici na sutrašnjoj sednici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • george

    18:14 // 17. 12. 2014.

    Razrešiti i vratiti ga poslu bolničara za koji je jedino kvalifikovan!!!

  • zorica

    09:22 // 17. 12. 2014.

    Stankovica ne dirajte.ZAsto da opet trazi novu stranku ako se naljuti.On je OK,samo neznam ovi koji ga imenuju svuda da li razmisljaju i zna ju li kvakitete tog coveka.Ima li ih? Samo afere kod njega

  • Milivoj

    08:38 // 17. 12. 2014.

    Iz razloga što samo gleda kako da zaposli svoju familiju po gradu i kako da iskoristi službeni auto da se šetka, Neša Guska ne zaslužuje da bude u SNS-u niti da ima ikakvu gradsku funkciju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: