Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:59, 3. 4. 2018.

| Politika

"Niš nema dovoljno para - ako ostane gradski, aerodrom neće da se razvije"

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
aerodrom
Kome majka, kome maćeha; foto: Davorin Dinić

Opremu za Aerodrom “Konstantin Veliki” Država može da kupuje, tvrdi ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović, samo ako joj ga niška vlast pokloni. U suprotnom, dodaje, niški aerodrom može da dobija samo donacije, a time će se “usporiti njegov razvoj”, pošto Niš nema para da ulaže u njega.

Iako je gradonačelnik Niša Darko Bulatović, novinarima Južnih vesti rekao da je glavni razlog za predaju niške vazdušne luke Republici neispoštovani ugovor iz 2010. između Ministarstva odbrana i Niša, Mihajlovićeva kaže da to jeste problem, ali ne glavni.

Problem su pare za novu aerodromsku opremu koju sam Grad ne može da priušti. Ne objasnivši zašto, Mihajlovićeva kaže da Država može da opremi aerodrom, ali samo ako ga Nišlije predaju na upravljanje.

U suprotnom, dodaje, aerodrom je osuđen na donacije, što kako kaže, nije dovoljno.

Ne može Niš da posluje iz donacija. Ne može. Ne može više. Moglo je do jedne crte, e sad dalje mora da se kupuje oprema. Mora da se ulaže u bezbednost. Ne može više da se donira, mora da se kupi novo. Mora zbog bezbednosti da se uradi sve. To Država radi. Da li mislite da je i gde to još ima u svetu, da će sada Država da kaže “evo vam, Nišlije 15 miliona”, pri tome imate dug od milijardu i po, pa onda vi odatle nešto nabavljajte i kupujte - rekla je Mihajlovićeva.

Suština razvoja niškog aerodroma je, dodaje Mihajlovićeva da što "brže i efikasnije ulaganje u opremu i investicije".

Vozilo koje treba da čisti pistu, pošto aerodrom treba da radi 24 sata, košta isto. Znači, ja vam govorim samo za dve stvari. To je veoma skupo, ali je nama važno i nama je potrebno - navela je Mihajlovićeva.

Podsetimo, Zoranu Mihajlović su danas na ulazu u Gradsku kuću izviždali građani nezadovoljni odlukom Gradskog veća da pokloni aerodrom Državi.

Na konferenciji za štampu, gradonačelnik Bulatović odbio je da odgovori na novinarsko pitanje da li je razmišljao o referendumu u vezi sa niškom vazdušnom lukom. Umesto njega, odgovorila je Mihajlovićeva, rekavši da će građani moći da se izjasne na izborima, a ne ne referendumu.


Ako se odluče protiv poklanjanja aerodroma, odbornici su protiv razvoja Niša?

zorana mihajlovic Ako ostane niški, Niš se neće razvijati?; foto: Vanja KeserIako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da će ukoliko ostane niški, aerodrom ostati bez investicija, Mihajlovićeva je rekla da će Država i u tom slučaju ulagati, ali "uglavnom donacije".

Ona je rekla da je na niškim odbornicima da odluče o sudbini niške vazdušne luke, ali da se nada da će odlučiti u korist poklanjanja, jer je to "u interesu razvitka Niša".

Kakva će odluka da bude, to je stvarno stvar na odbornicima, ja sam se samo iskreno nadam da je nama interes da razvijamo Niš. Daleko od toga da nećemo da ulažemo. Mi smo radili, ali nisam sigurna još koliko opreme možemo da doniramo, sve je uglavnom bilo iz donacija - rekla je Mihajlovićeva.

Podsetimo, iznenada i bez jasnog objašnjenja Gradsko veće Niša je odlučilo da pokloni aerodrom "Konstantin Veliki" Državi, za šta je gradonačelnik Darko Bulatović okrivio bivšu vlast, a ministarka saobraćaja i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je rekla da je to zato što Grad Niš nema dovoljno para da ga razvija i pokušala je da "uteši" Nišlije izjavom da "niko neće da uprti na leđa aerodrom i odnese ga iz Niša".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    14:07 // 4. 4. 2018.

    A sta bi se desilo ako grad Nis proda taj aerodrom na 20 godina kao sto je to uradio i Beograd? Da li Nis moze i takav potez da povuce? Zsto bi to Nis poklonio "drzavi" kad u ovom slucaju vasi interesi stoje iza drzave?

    • Vučić smrad

      19:33 // 4. 4. 2018.

      Vucicu nemoj onda vise da uzimas nase pare na ime poreza koje gradjani Nisa uplacuju u budzet republike. Treba Nislije da zadrzimo svoj novac, da sve sto placamo kao dadzbine, sve sto idu u budzet republike, od sada ide u budzet grada Nisa. Onda cemo imati para da napravimo jos pet aerodroma. Treba da se organizujemo i da svrgnemo sa vlasti ove sizofrenicare. Da napravimo revoluciju!!!

    • Soler

      19:39 // 4. 4. 2018.

      Vlada na celu sa Vucicem nije znala da unapredi i stavi na noge beogradski aerodrom, vec ga dali na koncesiju zato sto su nesposobni. Sada ista ta vlada hoce da uzme i unapredi niski aerodrom. Ovo je necuveno, nesposobni da unaprede svoj a unapredice nas. Gde tu ima logike? Ko je ovde lud? Na ulice i proterati ove sizofrenicare

  • nenad 2008

    12:53 // 4. 4. 2018.

    Nesreća je, što ste u dubokom uverenju, da ste u pravu. Da Niš obasipate pažnjom, nudeći mu budućnost, a eto Nišlije vas ne razumeju, sekiraju, pa da bi ste ih uozbiljili, a vi im malčice pripretite. Ne vidite pritom, moram i to reći, da ustoličenje DEKRETOM ne drži vodu. Insistirate na glasačkoj mašineriji, a onda dalje odlučujete. Ne pitate BAZU. Ne shvatate, da je u tome žarište propadanja.

  • ana

    12:30 // 4. 4. 2018.

    ima li neki pravnik u Nisu
    o kakvom ugovoru se radi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: