Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:59, 24. 11. 2015.

| Politika

Niška opozicija počela da se ujedinjuje

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
opozicija
Opozicija održala prvi zajednički sastanak; foto: JV arhiva

Iako zvaničnih potvrda još nema, predstavnici nekoliko stranaka u Nišu koje se deklarišu kao opozicione, kako saznajemo, održali su sastanak na kojem se razgovaralo o nekim programskim načelima i eventualnom zajedničkom delovanju. 

Sastanak je održan pre nekoliko dana, a njemu su prisustvovali, nezvanično saznajemo, predstavnici Socijaldemokratske i Demokratske stranke, Narodni pokret Srbije, Zajedno za Srbiju, LDP, kao i Nova i Reformistička stranka.

Kako kaže dobro obavešten izvor “Južnih vesti”, sastanak su inicirali događaji od protekle nedelje i sednica Skupštine koja je protekla bez diskusije i opozicije.

Generalno se razgovaralo o trenutnoj situaciji u gradu i šta bi moglo da se preduzme u budućnosti. Daleko je to od bilo kakvih sporazuma, ali se pokazalo da postoji dobra volja - kaže izvor.

Boban Mihajlović iz Socijaldemokratske stranke nije želeo da komentariše spekulacije da se opozicija okuplja u jedinstven front, ali je rekao da razgovora ima još od završetka poslednje sednice i zajedničkog istupanja opozicije.

Sa druge strane, lider Narodnog pokreta Srbije u Nišu Branislav Jovanović je na pitanje o sastanku ostao misteriozan, pa ga nije ni potvrdio, ni demantovao.

Što se tiče sastanka sve ide u dobrom pravcu i dobro je da se opozicija ujedini, a mi ćemo insistirati na tom jedinstvu bez da postavljamo bilo kakve uslove - rekao je Jovanović.

On je dodao i da mu trenutno “sve miriše na 1996. godinu” kada su se opozicione stranke i prvi put ujedinile.

Ovi su spremni na sve - da izmišljaju krivične prijave, da prebijaju i obmanjuju i rade druge nečasne stvari. Pred niškom javnošću univerzitetski profesori teatralno na konferenciji obećaju TV prenos Skupštine, a njega nema, vidi se na koje smo grane spali - kaže Jovanović.

Ideju udruživanja opozicije poziitivno je ocenio i predsednik Političkog saveta Demokratske stranke u Nišu Vladimir Domazet, koji je rekao se opozicija nakon dešavanja na Skupštini konačno dozvala pameti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zk

    02:24 // 12. 12. 2015.

    Haha, al je opozicija. Sve bivsi zuti i njihovi prirepci. Hocemo pravu opoziciju, desnicu, neki koji nisu zaslepljeni evropskom unijom. Hocemo one koji bi isli u drugom pravcu, dosta nam je ovih.

  • Realan Nislija

    18:09 // 28. 11. 2015.

    NE treba opoziciji Reformisticka,i LDP , nece vam oni doneti nista kao sto nisu ni sami sebi doneli nista odbori ne rade nema nista odvuci ce vam glasove samo jer da vam donesu ne mogu jer ih kao sto rekoh ni sami nemaju,bolje se opredelite umesto njih za pokret Dosta je bilo, i Pokreta za Preokret. Ostali su ok jer koliko toliko uradili nesto za ovaj Grad.

  • Ivan Ristic

    10:51 // 26. 11. 2015.

    Ma sve je to u redu ali kada vidim Bananu padne mi mrak na oči. Ili ako se pojavi, ne daj bože, dr. Aleksandar Višnjić.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: