Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:31, 30. 4. 2016.

| Politika

Niška opozicija traži nove izbore na svim nivoima

Autor:P. B.Izvor:Južne vesti
protest opozicije
Protest dela ispred Gradske izborne komisije; Foto: JV

Ocenjujući da su izbori "pokradeni", deo opozicije protestovao je ispred Gradske izborne komisije (GIK) tražeći da se ponište prošlonedeljni i ovonedeljni izbori i zakažu novi.

Na platou ispred Skupštine Grada, gde se nalazi i sedište GIK-a večeras se u 20 sati okupilo nekoliko stotina ljudi, uglavnom članova i simpatizera DS, SDS, NPS i romskih manjinskih partija.

Izbori u Nišu su bili potpuno neregularni, verovatno je to bilo i na republičkom nivou, i tražimo ponavljanje tih izbora - rekao je Branislav Jovanović iz Narodnog pokreta Srbije.

Ipak, na pitanje šta će opozicija uraditi ako njihov zahtev ne bude bio ispunjen, ni Jovanović, ni ostali opozicioni lideri nisu imali odgovor.

Videćemo. Dogovorićemo - kratko je odgovorio Jovanović.

Okupljenim novinarima obratili su se i potpredsednik DS Goran Ćirić, predsednik niških demokrata i predsednik Gradskog odbora SDS Dragoslav Ćirković.

Iako su svi govorili o "izbornoj krađi", na nekoliko puta ponovljeno pitanje novinara Južnih vesti da li u vezi sa tim podneli bilo kakvu formalnu žalbu izbornim komisijama, odgovor je dao Branislav Jovanović.

Podnela je stranka "Dosta je bilo". I kakve fajde od toga ima? - rekao je Jovanović.

Sličan odgovor je bio i na pitanje da li su o neregularnostima obavešteni policija ili tužilaštvo.

Obavestili smo tužilaštvo saopštenjem za javnost - odgovorili su lideri opozicije.

Na protestu nije bilo predstavnika lista DSS-Dveri, niti Dosta je bilo. U ovim partijama je Južnim vestima rečeno da će se oni javnosti obratiti "posebnim saopštenjem".

Podsetimo, u Nišu se danas održavaju ponovljeni izbori za Skupštinu Grada na 20 biračkih mesta, jer je Gradska izborna komisija na njima utvrdila ozbiljne nepravilnosti.

U sredu će biti održani i ponovljeni izbori na nekoliko biračkih mesta za Skupštinu Srbije i dve niške Opštine, a sve koji žive na teritoriji centralne niške Opštine Medijana očekuju i ponovni izbori za Skupštinu te Opštine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Opozicija

    13:56 // 3. 5. 2016.

    Samo ovog "tutu-mutu" Banete da više ne gledam. Dosta mi ga je, za sva vremena! Do skoro je pljuvao Ćirka i "žute", a sada je sa njima na listi... Mator čovek, bez imalo dostojanstva.

  • Baki

    12:08 // 1. 5. 2016.

    Mislim i na Perišića koji je priznati lekar i stručnjak. Ćirković je "sposobni" kadar građevinske struke koga su zaposlili u EPS (najpre u Paraćinu pa ga kao prebacili u Niš).Banana može da radi samo u Gradskoj direkciji i nigde drugde. Sad ti je jasno na koga sam najviše mislio.

    • W

      11:26 // 2. 5. 2016.

      Zašto se Perišić onda ne makne sa vlasti ako je priznati stručnjak u svojoj profesiji? Zar više voli vlast, nego svoju struku?

    • Baki

      20:07 // 2. 5. 2016.

      Verovatno zato što je dobio više glasova od ostalih.

  • naivko

    11:38 // 1. 5. 2016.

    Bolje je da raspisu izbore u svojim strankama, ali da budu posteni, pa da se vidi dali i tamo imaju podrsku. Bice i za njih i za nas mlogo bolje da saznamo svi koga oni zastupaju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: