Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:15, 2. 7. 2015.

| Politika

“Niška priča” traži od Vlade da ne uvodi TV taksu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
tv
Ima li para i za TV taksu; foto: flicker.com/flash.pro; CC

Zbog toga što se lokalni mediji širom Srbije prodaju i gase, a RTS i RTV traže maksimalnu zakonom propisanu taksu od 500 dinara, politički pokret “Niška priča” traži od Vlade Srbije da odbije zahteve za uvođenje takse.

35 medija širom Srbije se trenutno prodaje, a mnoge sredine ostaju bez svojih televizija i lokalnih vesti.

Iako se privatizacija nije još ni sprovela do kraja, a Radio televizija Srbije i Radio televizija Vojvodine su već zatražili maksimalnu zakonom propisanu taksu od 500 dinara po domaćinstvu.

Za “Nišku priču”, koja je inače nezvanični partner vladajuće koalicije u Nišu, su ovakvi zahtevi nacionalnog i pokrajinskog medija neprihvatljivi.

Pokret „Niška priča“ poziva Vladu Republike Srbije da odbije predlog Upravnih odbora RTS i RTV kako zbog teške ekonomske situacije u kojoj se građani nalaze, tako i zbog činjenice da je veći deo Srbije ostao uskraćen za pravo da ima svoje javne servise, pa bi građani zapadne, centralne i jugoistočne Srbije došli u situaciju da finansiraju televizijske programe koji se pretežno bave Vojvodinom i Beogradom - stoji u saopštenju “Niške priče”.

U “Niškoj priči” očekuju da Vlada Srbije ne prihvati predlog za uvođenje takse i ne stvara nove namete građanima, posebno stanovnicima juga Srbije koji se nalaze u teškoj situaciji. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Rados Bajic

    21:40 // 6. 7. 2015.

    Ako kao gradjani juzne srbije ne prihvatimo ovakve inicijative, onda slobodno mozemo da se oprostimo od lokalnih javnih servisa, pogotovu sto je dat predlog iz niske a ne beogradske stranke.

  • shaft

    11:24 // 3. 7. 2015.

    Ima jedan polovan kombi na prodaju,ako ste zainteresovani da ga kupite.ima 6+2 sedista,vi toliko clanova imate!s obzirom da podrzavate lokalnu vlast,apel vam je kurtoazni!

  • Sofokle

    10:52 // 3. 7. 2015.

    Konacno neka stranka iz nisa koja brani niske interese makar to bilo i u pogledu tv pretplate.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: