Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:32, 19. 10. 2016.

| Politika

Niški DSS ostao bez predsednika

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
dss-djordjevic-JV
Đorđević napustio kormilo niškog DSS; foto: JV arhiva

Zbog toga što je vrh stranke odobrio saradnju sa SNS u Opštini Pantelej, predsednik Gradskog odbora DSS u Nišu Goran Đorđević podneo je ostavku na sve funkcije u stranci i ponudio da vrati i odbornički mandat.

Kako Đorđević kaže za Južne vesti, on je nezadovoljan zbog saradnje DSS sa SNS ne samo u Nišu, već i na državnom nivou i zbog toga je doneo odluku da se odrekne svih funkcija.

Donošenjem odluke da u Panteleju sarađujemo sa SNS, smatram da smo izneverili birače i građane koji su nam dali šansu na izborima. Zbog tih poslednjih dešavanja u stranci odlučio sam da podnesem ostavku - rekao je Đorđević.

Pored njega, kako kaže, ostavke su podneli i predsednici Opštinskih odbora DSS u Medijani i Panteleju, kao i osmoro članova Gradskog odbora.

Đorđević je, kako kaže, spreman i da se odrekne mandata odbornika u niškoj Skupštini.

Ja sam stranci ponudio i odbornički mandat. Ako ona to zahteva od mene, ja ću vratiti mandat - rekao je Đorđević.

Inače, Đorđević je jedan od dvojice odbornika DSS u Skupštini Grada, koji su u mandate osvojili na zajedničkoj listi sa Dverima, partijom koja je tada takođe dobila 2 odbornika.

Đorđević je na čelo Gradskog odbora DSS u Nišu došao decembra 2014. godine nakon što je tadašnji predsednik odbora Milan Lapčević postao potpredsednik DSS na republičkom nivou

U aprilu ove godine, u jeku izborne kampanje, procurela je informacija da je Đorđević još tada podneo ostavku, navodno jer je bio nezadovoljan jer je on kao predsednik niškog DSS bio tek na 52. mestu izborne liste DSS-Dveri na parlamentarnim izborima.

Ipak, on je to tada demantovao i ostao je na funkciji predsednika.


Lapčević: Prvo poverenik, pa onda izbori

lapcevic-JV Lapčević vidi i Đorđevićevu odgovornost za trenutno stanje u stranci; foto: JV arhivaAktuelni potpredsednik DSS na nacionalnom nivou Milan Lapčević, koji je niški odbor predvodio od 2008. do 2016. godine, Đorđevića optužuje za loše stanje u niškom DSS.

On je podneo ostavku iz njemu znanin razloga, a najviše zbog toga što je potpuno uništio stranku u zadnjih godinu dana - kratko je prokomentarisao Lapčević.

Ko će nadalje voditi Gradski odbor zasada nije poznato.

Procedura je takva, pojašnjava Lapčević, da Izvršni odbor stranke treba najpre da imenuje povereništvo koje bi zatim trebalo u roku od 6 meseci da raspiše unutarstranačke izbore na kojima bi bio izabran kompletan Gradski odbor, uključujući i predsednika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gorki

    15:50 // 22. 11. 2016.

    Ne znam čoveka lično, kada ga budem sreo na ulici samo ću mu pružiti riku iz poštovanja.

  • Dragoljub J.

    12:42 // 20. 10. 2016.

    Lapčević u džepu nosi poslednji ekser za jedan trošni, stari i, konačno, krajnje neupotrebljivi politički sanduk. Koštuničino nasleđe je gorko, oporo, nesnađeno, staromisleće, demagoško i nebitno u svakom aspektu. Goranu odavno nije mesto u jednoj tako ustajaloj prostoriji. Čestitke za principijelnost uz jedan savet - ne vraćaj mandat, nastupaj kao nezavisni odbornik.

  • blackburn

    05:25 // 20. 10. 2016.

    Gorane,postovanje za moralan cin!Mislim da ipak ne treba vratiti stranci mandat,u tvom zlucaju,jer ce ga (zlo)upotrebiti za saradnju sa sns-om.U konacnom,ti si se protiv toga i borio!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: