Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:32, 19. 10. 2016.

Niški DSS ostao bez predsednika

dss-djordjevic-JV Đorđević napustio kormilo niškog DSS; foto: JV arhiva

Zbog toga što je vrh stranke odobrio saradnju sa SNS u Opštini Pantelej, predsednik Gradskog odbora DSS u Nišu Goran Đorđević podneo je ostavku na sve funkcije u stranci i ponudio da vrati i odbornički mandat.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • MilanCHE

    12:11 // 19. 10. 2016.

    Ovo je pravi primer kako bi trebalo da se ponašaju naši političari.Svaka čast Gorane!Bilo bi lepo da se svi koji su dosad postupili kao on sada, okupe u jednu jedinstvenu, lokalnu političku snagu i da počiste ovaj niški brlog!

    • Gordana

      13:09 // 19. 10. 2016.

      Mislite li mozda i na one momke iz Dveri koji su bez galame samo otisli kada su postali stranka?

    • MilanCHE

      13:39 // 19. 10. 2016.

      Između ostalih i na njih.Ne podržavam ove dve političke opcije ali moj dobar školski drug je bio tamo i znam pouzdano da je to bila ozbiljna i dobra ekipa.Njih tridesetak je iz principa a bez mnogo pompe i ružnih reči o bivšima napustilo priču kad su se registrovali kao partija iako su baš oni Dveri u Nišu doveli do skupštine.Za neke je to možda naivno ili glupo ali ja pozdravljam takav karakter!

  • Nije skandal ali

    12:29 // 19. 10. 2016.

    to su opasne ideje, opasne frekvencije

  • Dragan Vukadinovic

    12:39 // 19. 10. 2016.

    "Ja sam stranci ponudio i odbornički mandat. Ako ona to zahteva od mene, ja ću vratiti mandat - rekao je Đorđević." A ukoliko stranka ne zahteva mandat, ja ga ne bih vratio....

    • M.P.

      14:12 // 19. 10. 2016.

      NE, NEGO ĆE TEBI DA GA DA GOSPODINE VUKADINOVIĆU, PA DA GA STAVIŠ LAPČEVIĆU NA RASPOLAGANJE! ODBORNIK JE VLASNIK MANDATA, ŠTA IMA DA NUDI BILO KOME!?

  • dragan

    12:40 // 19. 10. 2016.

    Оде вам најпоштенији и напринципијелнији члан из Ниша. Ајде сад ловци на разноразне функције, без скрупула, јуриш!

    • pa valjda se kaže

      13:32 // 19. 10. 2016.

      zaamnoom

  • Lahor

    12:41 // 19. 10. 2016.

    Velika steta

  • Dexter

    12:58 // 19. 10. 2016.

    Očekivano. Već sam više puta pisao da mi Đorđević odaje utisak poštenog i principijelnog čoveka, koji neće dugo ostati u interesnoj družini posvećenoj zobanju mrvica bačenih sa Vučićevog stola.
    Lapčević, s druge strane... šta reći?

  • Mr Reki

    12:58 // 19. 10. 2016.

    Жалостан последњи чин драме. ДСС као партија коју су красили интелектуалци и искрени родољуби претворена је у "кафану на углу". Горан се искрено борио за националну опцију, потпуно у духу програма странке, борио се против користољубља и непоштења у својим редовима. Епилог: данас два лоша убише Милоша. Чисте се одбори од "непослушних" и слободоумних. ДСС више не постоји.

  • bravo Lapcevicu

    13:25 // 19. 10. 2016.

    A sada ćeš ti Lapčeviću da “pridigneš“ stranku tako što ćeš da uđeš u vlast, jel da?

  • Bata Petrović

    13:33 // 19. 10. 2016.

    Gorane, poštovanje za ovaj čin.Tvoja ostavka je samo potvrda Srbije koja od OSME SEDNICE do danas neumorno i iscrpno neguje i podstiče negativnu selekciju SVUDA u društvu.
    Kolega Lapčeviću, evo opet prostora i mogućnosti za neki mudar "stranački" potez kako bi opet učvrstio svoju poziciju u Nišu i realizovao svoje vrlo određene i vrlo vidljive (materijalne)interese.

  • IGOR-S

    14:05 // 19. 10. 2016.

    a sto mi ustvari uopste i glasamo za stranke, kad svako moze sa svakim posle izbora

  • Milica

    14:13 // 19. 10. 2016.

    Svaka cast Goranu i svim ljudima koji su otisli sa njim.Ocigledno je da nisu zeleli da prodaju veru za veceru!

  • Rosuljac Nislija-Dragoljub Stamenkovic

    14:43 // 19. 10. 2016.

    Doktor pravnih nauka GORAN ÐORÐEVIĆ je visoko moralni čovek ! Svaka čast i poštovanje !!!

  • Rosuljac Nislija-Dragoljub Stamenkovic

    16:26 // 19. 10. 2016.

    Goran Ðorđević nije napustio DSS da bi vratio mandat. Normalno je da odbornik koji napusti stranku vrati mandat, bez obzira što mandat pripada lično odborniku. Uostalom,ako DSS to zatraži Goran je obećao vraćanje mandata.

  • misko

    16:52 // 19. 10. 2016.

    Bravo,Gorane,principi i ponos nemaju cenu!

  • Pera

    18:25 // 19. 10. 2016.

    Da se Goran nije kandidovao taj mandat sigurno ne bi pripao DSS-u. Vecina onih koji su glasali za DSS su glasali zbog njega i njegovih prijatelja.
    Svaka mu cast!

  • Sasa Hristov

    20:19 // 19. 10. 2016.

    Ako je neko upropastio Niski DSS, to je upravo kriticar(Lapcevic), a Goranu svaka cast, jedan od retkih polificara koji ima moral i dostojanstvo.

  • Lj

    22:52 // 19. 10. 2016.

    Nekad velika vecina behu u SKJ, pa u SPS, pa u DS, pa u DSS. pa u SNS, .... I UVEK JEDNOPARTISKI SISTEM. Takav smo narod JEDNOPARTIJSKI ili zelimo SAMO VLAST, VLAST, VLAST. Sramota. Sta ce nam izbori menjamo samo ime FIRME, jer je politika NAJISPLTIVIJI POSAO.
    Lapcevic uz Raskovicku doso na veliku funkciju a sada je protiv nje.To govori o njegovom moralu pa zato nema pravo da kritikuje Djordjevica

  • Ivan

    02:56 // 20. 10. 2016.

    Ja ne znam kako gospodi iz DSSa nije jasno da vise nikog nije briga za njih. Dovoljno ste zla i stete naneli u ovoj drzavi, sad srecan put na politicku deponiju.

    • Dexter

      12:41 // 20. 10. 2016.

      Ne bih se složio. Koliko god mi DSS bio oduran još od Koštuničine podrške pobuni Crvenih beretki s dugim cevima na ulicama, takva stranka umerene desnice je potrebna Srbiji. Veliki broj nacionalno-demokratski orijentisanih birača, uz mnoštvo intelektualaca, naginje ka toj opciji; bez stranke desnog centra oni će ili glasati za SNS, Dveri i slične, ili ostati kod kuće. Raspad DSS-a je loša stvar!

    • Ivan

      03:22 // 21. 10. 2016.

      Gresis. Vecina takvih biraca koje navodis je odavno digla ruke od DSSa, zato sto ih je DSS oterao do sebe najpre ekstremnim zaokretom u politici a potom koketiranjem za ultranacionalizmom. Zato i imaju 2-3% rejtinga. S toga je neophodno da DSS nestane kako bi se otvorio prostor za pravu stranku umerene desnice, koja bi upravo okupljala oko sebe takav profil biraca.

    • Mr Reki

      14:43 // 21. 10. 2016.

      Употреба речи као што су "екстремизам","ултранационализам" немају додирних тачака са програмом ДСС-а. То знају они који су имали прилике да га прочитају и упознају се са циљевима и идеалима ове странке. Међутим оно што је упропастило ДСС је политички "шибицаризам" водећих људи странке који су ето спремни и да растуре свој посланички клуб у парламенту,зарад позиција неколицине и голог властољубља.

  • blackburn

    05:25 // 20. 10. 2016.

    Gorane,postovanje za moralan cin!Mislim da ipak ne treba vratiti stranci mandat,u tvom zlucaju,jer ce ga (zlo)upotrebiti za saradnju sa sns-om.U konacnom,ti si se protiv toga i borio!

  • Dragoljub J.

    12:42 // 20. 10. 2016.

    Lapčević u džepu nosi poslednji ekser za jedan trošni, stari i, konačno, krajnje neupotrebljivi politički sanduk. Koštuničino nasleđe je gorko, oporo, nesnađeno, staromisleće, demagoško i nebitno u svakom aspektu. Goranu odavno nije mesto u jednoj tako ustajaloj prostoriji. Čestitke za principijelnost uz jedan savet - ne vraćaj mandat, nastupaj kao nezavisni odbornik.

  • gorki

    15:50 // 22. 11. 2016.

    Ne znam čoveka lično, kada ga budem sreo na ulici samo ću mu pružiti riku iz poštovanja.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: