Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:12, 8. 4. 2015.

| Politika

Niški naprednjaci traže promene u Izvršnom odboru

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Srpska napredna stranka
Raspušteni

Deo raspuštenog rukovodstva Srpske napredne stranke u Nišu zatražio je od vrha partije da promeni "poverioca" Izvršnog odbora zaduženog za Niš.

Izvor "Južnih vesti" iz vrha te stranke tvrdi da je sa sastanka održanog preksinoć sa delom predsednika mesnih odbora SNS, koji su sazvali Zoran Perišić, Bratimir Vasiljević, Darko Bulatović, Boban Džunić, Dejan Andrejević i Dejan Jovanović, zatraženo da Nenad Petković, koji je u ime Izvršnog odbora zadužen za Niš, "napusti" taj grad.

Problem je, tvrdi isti sagovornik, u uvidu i kontroli baze podataka o članstvu.

Sumnja se u manipulacije. Mnogih starih članova sada nema u spisku članova. Iščezli su. To znači da neće imati pravo glasa na unutarstranačkim izborima. A sa druge strane pojavljuje gomila novih imena. Čitav URS je sada u bazi SNS, primera radi - tvrdi sagovornik.

Član Izvršnog odbora Miloš Banđur nije odgovarao na telefonske pozive, dok drugi predstavnik niškog SNS u tom telu Dejan Jovanović nije želeo da govori o ovoj temi.

Našli smo se, pričali smo, organizujemo se, ali dogovor je da ne dajemo izjave jer je ovo bilo čisto unutarpartijsko okupljanje - kaže Jovanović.

Podsetimo, pre 2 nedelje je Izvršni odbor SNS raspustio Gradski odbor u Nišu i ugasio opštinske odbore.

Dok niški naprednjaci tvrde da je to učinjeno "u sklopu priprema za unutarstranačke izbore", iz vrha stranke tvrde da "centrala" nije mogla da trpi svađe niških naprednjaka.

Ipak, i dalje nije postavljen poverenik koji bi pripremio i sproveo najavljene izbore, niti se zna datum kada će oni biti održani.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • krojf

    16:56 // 11. 4. 2015.

    Ja sam za to da ovaj Perisic ostane na celu grada,toliko je dobrog uradio da parametri ne postoje.Ali nikako bez Bulatovica,Andrejevica,M.Jankovica,Ďunica,Vasiljevica,Parlića,Ace kaktusa iVidaka-DREAM

    • PETAR NJEGOS

      17:26 // 13. 4. 2015.

      u pravu su ljudi,zar da opet o sudbini nisa odlucuju ljudi koji su na prevaru uclanjeni u sns i nisu clanovi ni mesec dana,da su znali da rade ostali bi u svojim strankama i bili na vlasti

  • lepa

    20:12 // 10. 4. 2015.

    Šta reći a ne zaplakati. Viza je jedini izlaz iz ove situacije. Ovo je vređanje inteligencije.

  • Banjac

    14:33 // 10. 4. 2015.

    Peric za predsednika Srbije a Dzunic za premijera.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: