Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:57, 28. 1. 2015.

| Politika

Niški odbori SRS i DS traže smene najviših funkcionera

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
dsi srs
Radikali i demokrate protiv najviših funkcionera; Ilustracija

Srpska radikalna stranka je sakupila više od 36.000 potpisa za smenu predsednika Srbije Tomislava Nikolića, a Demokratska stranka zahteva ostavku guvernerke Jorgovanke Tabaković zbog situacije sa frankom.

Kako stoji u saopštenju niških radikala potpisana peticija je predata Narodnoj Skupštini 23. januara, a razlog za smenu, objašnjavaju radikali, je ponašanje predsednika koje “šteti ugledu Srbije”.

Tomislav Nikolić mora da bude smenjen, jer je kao predsednik Republike podržao Briselske sporazume, kojima se faktički priznaje samoproklamovana država Kosovo i odriče 13 posto teritorije Srbije. Pored toga, današnji predsednik Republike Srbije je stekao fakultetsku diplomu na nezakonit način, što je još jedan od razloga zbog čega ne sme obavljati sadašnju funkciju - stoji u saopštenju.

Radikali naglašavaju da se poslednjih dana predsednik Srbije više bavi raskolom u stranci i “pokušava da povrati svoj uticaj u medijima”.

Sa druge strane, niške demokrate kažu da bi neopoziva ostavka guvernerke Jorgovanke Tabaković “pružila nadu ojađenim klijentima banaka u Srbiji da ova vlast donekle razume težinu njene nesposobnosti da se uhvati u koštac sa problemima na svom radnom mestu”.

Gospođa Tabaković je svojim poslednjim izjavama dokazala da nije guverner, da nije čuvar vrednosti koje pripadaju svim građanima Srbije i da, umesto da zastupa interese svojih građana, veoma uspešno brani likvidnost stranih banaka sa mesta na kome je ne plaćaju banke, već siromašni i opljačkani građani Srbije - pišu demokrate.

U ime brojnih građana Niša, stoji u saopštenju DS, koji su im se obratili za pomoć, demokrate zahtevaju ostavku aktuelne guvernerke i preispitivanje njenog dosadašnjeg rada.

Pošto su, kako pišu, potpuno sigurni da Tabakovićeva neće sama otići sa mesta guvernera, očekuju da joj viši funkcioneri “izdaju naređnje da odstupi sa funkcije” na kojoj se trenutno nalazi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mr.Andronicus

    11:28 // 10. 2. 2015.

    Pa nije ni cudo oni odrzase Pajtaru na vlast u Vojvodini.

  • BoyNick

    20:28 // 30. 1. 2015.

    Јоргованка експерт?! Земљо, отвори се!

  • bulevarac

    14:15 // 28. 1. 2015.

    Guvernerka umesto da zastupa interese građana, ona brani likvidnost stranih banaka, pusteni su građani niz vodu. Smena nego šta!Bravo demokrate!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: