Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:20, 13. 7. 2015.

| Politika

Niški odbori stranaka osuđuju napad, a radikali Vučića

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
vucic
Neki osuđuju napad, a radikali Vučića jer je otišao u Srebrenicu; foto: screenshot/ b92.net

Dok niški odbori stranaka napad na premijera Vučića i njegovu delegaciju u Srebrenici osuđuju i nazivaju “vandalskim”, niški radikali kažu da pre svega osuđuju Vučića što je uopšte otišao tamo "izdajući time interese države".

490x370-rankovic-ntv-rs Žarko Ranković; foto: NTV/ arhiva JVDva dana nakon što je Vučić gađan kamenicama i flašama na komemoraciji u Potočarima, usledile su reakcije političke javnosti, a njima su se pridružili i niški odbori stranaka koji uglavnom ovaj napad nazivaju “vandalskim”.

Najbrži u osudi su, razumljivo, bili niški naprednjaci koji su ovaj događaj nazvali "pokušajem ubistva premijera u trenutku kada je odavao počast žrtvama i pružao ruku pomirenja".

Ovo je trebalo da bude korak ka pomirenju i poruka da se Srbija zalaže za mir i saradnju u regionu. Pružamo punu podršku premijeru i pozivamo sve građane da na Bošnjake gledaju kao na svoje prijatelje - navodi GO SNS u saopštenju.

Ovoj osudi se priključio i njihov koalicioni partner SPS, a v.d. predsednika niških socijalista Žarko Ranković naveo je da se Vučić poneo državnički samim svojim odlaskom u Srebrenicu, kao i svojom odmerenom reakcijom kojom nije želeo da potpiruje dalje sukobe.

490x370-mikica Miodrag Stanković iz DS-a; foto: Fejsbuk strana "Demokratska stranka Niš"/ Aleksandar VeselićI opozicione stranke su uglavnom osudile napad, pa je tako predsednik Gradskog odbora Narodnog pokreta Srbije Branislav Jovanović rekao da je “vandalski i necivilizovano kada nekom dođeš u goste ili na sahranu da tako reaguje”.

Niške demokrate kažu da glavnu krivicu za ovaj događaj snose organizatori.

Oni su morali da spreče taj napad, ali je očigledno da je organizacija napravila propust. Naš odnos treba da bude pomirljiv i mi svakako osuđujemo napad - kaže predsednik GO DS-a Miodrag Stanković.


Radikali: Trebalo je da Vučić ode u Bratunac

Nikola Savić iz niškog odbora Srpske radikalne stranke kaže da je stav radikala o ovom slučaju poznat, te da Vučić nije smeo ni da ide u Potočare. Na pitanje da li niški radikali osuđuju napad, Savić kaže da oni pre svega osuđuju njega što je otišao tamo.

Trebalo je da ode u Bratunac na pomen srpskim žrtvama. Mi osuđujemo svaki napad na bilo koga, ali napad je posledica njegovog odlaska tamo, mogli smo da ga predvidimo - kaže Savić.

On dodaje da je samim odlaskom tamo, premijer izdao interese države i naroda.


Džunić samostalno osuđuje

Pored toga što se Gradski odbor SNS-a oglasio sa zvaničnim stavom o dešavanjima na komemoraciji u Srebrenici, predsednik Opštine Palilula u Nišu i visoki funkconer ove stranke Boban Džunić oglasio se i samostalnim saopštenjem. Boban-DZUNIC Džunić se i samostalno pridružuje osudama; foto: GO Palilula

Mislim da je pokušaj ubistva našeg premijera u Potočarima pokušaj šire destabilizacije regiona, stopiranje naših evrointegracionih procesa, izazivanja novih sukoba i produbljivanje nepoverenja u multietničkim sredinama - kaže Džunić.

On je dodao da je “ruka pomirenja koja je ostala ispružena potvrda mudre politike koju Vučić vodi i znak sigurnosti za sve građane Srbije”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • petar

    06:28 // 15. 7. 2015.

    Dobar je Djunic, najpre je " strajkovao"
    gladju zbog Tome, sada izdvojeno osudjuje napad na premijera. On i B.Vasiljevic su dva najveca poltrona u SNS u Nisu.

  • MILANCE PRAVEDNIK

    12:48 // 14. 7. 2015.

    Džunicu,nemoj samostalno da se izdvajas.Te dajes krv,solidaris se onda jos sa tomom-presednikom,a sad ovo.DŽABE.Kasno-uzalud.'UZALUD VAM TRUD SVIRACI'.Svirac odsvira svoje i ode.KUĆI

  • slavko

    23:06 // 13. 7. 2015.

    Sitne ribe pljuckavice nasle da komentarisu visoku politiku,a nisu kadri ni zemljoradnicku zadrugu da vode!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: