Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:03, 21. 9. 2012.

| Politika

Novaković podneo ostavku

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
490x370-igor-novakovic.jpg
Igor Novaković, arhivska fotografija

Igor Novaković dosadašnji pomoćnik gradonačelnika Niša podneo je ostavku na tu funkciju iz, kako kaže, moralnih i etičkih razloga.

Posle nešto više od tri meseca od postavljenja na funkciju pomoćnika Igor Novaković podneo je ostavku.

Iako se obratio Agenciji za borbu protiv korupcije kako bi dobio mišljenje da li postoji sukob interesa s obzirom na činjenicu da je ujedno i odbornik i pomoćnik gradonačelnika, odgovora, kako kaže, još uvek nema.

- Po zakonu pravno, formalno nisam u sukobu interesa. Suštinski sam da ne bi bilo problema oko konačnog odgovora Agencije za borbu protiv korupcije podneo ostavku. Ideja mi je bila i ostala da budem odbornik u Skupštini Grada. Ostavku podnosim jer ne želim da partija snosi konsekvence, a i iz moralnih i etičkih razloga – rekao je Novaković.

On je dodao da nije potpisao nikakav ugovor o delu sa gradom, ali pretpostavlja da mu za vreme koje je proveo na funkciji, slede određena sredstva.

Novaković se tih sredstava odriče.

- Ja ću se obratiti Upravi za finansije da se ta sredstva prebace na budžetsku stavku vantelesna oplodnja i želim da pomognem jednu porodicu da izvrše jedan pokušaj vantelesne oplodnje, a ostatak sredstava, ako ih bude, pokloniću Fondu “Svetozar Marković” – rekao je Novaković.

Sada već bivši pomoćnik gradonačelnika nije znao da kaže kolika su tačno mesečna primanja pomoćnika gradonačelnika, ali pretpostavlja da su oko 100 hiljada dinara, s tim što njemu sleduje polovina, jer je ujedno i fakultetski profesor.

Kako je rekao ne zna ko će zauzeti njegovo mesto i što se njega tiče to ne ide po partijskom dogovoru, iako je nedavno i sam gradonačelnik Perišić potvrdio da su pomoćnici raspodeljeni po partijama.

Na sve češće spekulacije da će preuzeti mesto direktora "Jugoistoka" Novaković kaže da ne želi da diskutuje o "neozbiljnim kuloarskim pričama", ali dodaje da ako se otvori konkurs za mesto direktora "može se desiti" da i on preda svoju biografiju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Simonida Praskalo

    20:17 // 24. 9. 2012.

    Pa Novakovic da nije intelegentan ne bih bio u politickom vrhu poslednju deceniju....on za razlikuo od ovih amatera zna da gleda sta se krije iza krivine,Bravo Novakovicu i ako nisam Socijalista ovaj tvoj potez me je kupio.
    Vidi ako mozes da te ubace u vodovod jer je u toku akcija pod nazivom "ko ne radi u vodovod da mu umre majka".....mada ni budzetska inspekcija nije losa i tamo poceli da primaju...
    gospodinu Novakovicu svaka cast a za ovaj cirkus bi trebao neko da se pozabavi iz Juznih vesti i ispita ova nezakonita zaposljavanja po vodovodu i u javnoj upravi.
    O tome gradonacelnik mudro cuti i samo ubacuje ljude na nova radna mesta a po medijima sa tugom u ocima i gorcinom u ustima pljuje po prethodnoj garnituri...

  • Zoran

    13:44 // 24. 9. 2012.

    Ja mislim da je gospodin Novakovic suvise inteligentan da bi ostao na mestu pomocnika sa koga objektivno nema nikakvog uticaja na vodjenje politike od strane gradonacelnika i njegove svite, a vidi kuda vodi ovo katastrofalno kadroviranje pa ne zeli da bude deo tog ludila. U potpunosti podrzavam odluku gospodina Novakovica i mislim da je ovaj potez izuzetno pametan jer nema razloga da trpi posledice lose politike na koju nema uticaja a koja ce se svakako vrlo brzo obiti o glavu ljudima koji trenutno vedre i oblace. Zasto bi Novakovic snosio posledice kadroviranja Perisica, Slavkovica i slicnih? Pa on je momak iz grada i namerava da ovde ostane da zivii ljudima oko sebe moze da pogleda u oci i on i njegovi potomci. Neki drugi, cini mi se, ne razmisljaju o tome da je sve prolazno.....

  • Elektricar banderas

    12:38 // 24. 9. 2012.

    Postenjacina se sprema za direktora Jugoistoka....da li stvarno mislite da je dao ostavku jer se potreso sto je u sukobu interesa???

    • petar

      08:51 // 25. 9. 2012.

      Jel to od 2000-te naovamo otvoreno takmicenje koja ce stranka da postavi goreg(glupljeg) direktora u ED Jugoistok? Za sada mrtvu trku vode DS i DSS ali SPS ce da ih pretekne ovim potezom!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: