Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:24, 11. 10. 2015.

| Politika

Novi "opozicioni blok" formiran u Nišu

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Potpisivanje sporazuma
Potpisivanje sporazuma

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić i lider Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić potpisali su u Nišu "sporazum o saradnji".

Ocenjujući da je reč o "stvaranju novog opozicionog bloka", dvojica lidera su najavila i njegovo širenje. Do sada je ugovor sklopljen sa udruženjem "Zapadna Srbija" i Zelenom strankom, a kako je rekao Tadić "u finalnoj su fazi i pregovori sa LDP".

Želimo da budemo politički blok koji će još jednom afirmisati ideju građanske Srbije, pomiriteljske Srbije, ali i Srbije koja je usmerena na razvoj - rekao je Tadić.

Boris Tadić Jug Srbije kao statistička greška; Boris TadićI Tadić i Aleksić su odbili da jasno odgovore na pitanja novinara sa kim će još uspostavljati saradnju, odnosno koje partije smatraju neprihvatljivim.

Jedino ime koje je Tadić pomenuo, govoreći o razlozima zbog kojih je napustio DS, bio je nekadašnji premijer Srbije i gradonačelnik Niša a danas lider "Nove stranke" Zoran Živković.

Nisam hteo da stojim iza koalicija koje su po mom mišljenju bile vrednosno neodržive. Tu mislim na Zorana Živkovića i Novu demokratsku stranku, sa ljudima koji su meni, kao predsedniku Srbije, kreirali velike probleme koje nisam mogao da razrešim godinama nakon toga što su oni upravljali zemljom.

Podsetimo, Socijaldemokratska stranka formirana je pre nešto više od godinu dana, nekoliko meseci nakon što je Boris Tadić napustio Demokratsku stranku. Ova partija velikim delom okuplja bivše funkcionere DS, koji su podržavali Tadićevu politiku.

Narodni pokret Srbije je udruženje građana koje su februara ove godine, ubrzo nakon raspada Ujedinjenih regiona Srbije, formirali neki od dotadašnjih lidera URS-a. Na njegovom čelu je Miroslav Aleksić, aktuelni predsednik Opštine Trstenik.

Predsednik niškog odbora SDS je bivši funkcioner DS i predsednik Opštine Medijana Dragoslav Ćirković, dok Narodni pokret Srbije u Nišu vodi bivši lider URS-a i dugogodišnji direktor Direkcije za izgradnju Branislav Jovanović


Jug Srbije kao statistička greška

Boris Tadić i Miroslav Aleksić Novi saveznici: Boris Tadić (levo) i Miroslav AleksićObojica lidera su naveli da su za potpisivanje odabrali Niš zbog njegovog "velikog regionalnog značaja" i izdvojili demonstracije iz 1996. koje su krenule iz tog grada.

Međutim umesto odgovora na pitanje novinara "Južnih vesti" zbog čega nijedan od 6 potpredsednika SDS nije sa juga Srbije, Tadić je odgovorio pitanjem.

Vi mislite da je statistička prisutnost, kao što je bilo u bivšoj Jugoslaviji, biti garancija da će rezultati za jedan grad biti ispunjeni? - upitao je Tadić.

Tadić, koji je bio predsednik Srbije od 2004. do 2012. godine, nije imao odgovor ni na pitanje zbog čega od početka njegovog mandata nijedan ministar u vladi nije bio sa juga Srbije.

Nisam obratio pažnju na tu činjenicu, ali su zato ljudi iz Niša imali važne funkcije. Eto, na primer, imali ste direktora "Pošte" - rekao je Tadić.

Podsetimo, pre tačno mesec dana Demokratska stranka, Nova stranka i Zajedno za Srbiju formalno su krenuli u predizbornu kampanju takođe iz Niša.

I oni su kao glavni razlog za odabir Niša izdvojili građanske demonstracije iz 1996. godine, koje su krenule iz Niša i bile prve nakon kojih je režim Slobodana Miloševića priznao poraz.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ranko

    08:31 // 22. 10. 2015.

    Nije li ga sramota da priča ispred svoje slike? Tolika doza narcisoidnosti odavno nije viđena! a u pozadini dve "pijonirke" sa crvenim maramama. Ajde!

  • anon

    14:55 // 14. 10. 2015.

    Da DS objasni zašto je ugovor sa Fijatom označen kao tajna i koliko je Srbija tu oštećena. Takođe, da objasni zašto su NIS maltene poklonili rusima? Mnogo toga treba da objašnjavaju oni koji su vodili vlast posle 5. oktobra na ovamo.

  • dr Jakov Zlatar

    10:05 // 13. 10. 2015.

    Nadam se da LDP neće da se pridruži ovoj koaliciji.Ukoliko to uradi, gotov je, definitivno.

    • Banana

      04:45 // 14. 10. 2015.

      Svakako je gotov i otpisan jos na proslim izborima. Zakucao je Ceda odavno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: