Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 24. 6. 2016.

| Politika

Odbor “Levice Srbije” iz Crvenog Krsta prešao u Samostalni DSS

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
sdss
Stranka u formiranju u Nišu; foto: SDSS

Kompletno članstvo Opštinskog odbora “Levice” u niškoj Opštini Crveni Krst prešlo je u Samostalni DSS i to, kako kaže predsednica stranke koja je nastala napuštanjem DSS Dušica Davidović, na sopstvenu inicijativu.

“Levica Srbije” je formirana nedavno i u Nišu njen najveći deo čine članovi Kolicije za Niš, čiji je član pre prelaska u Samostalni DSS bila i Davidovićeva.

Međutim, ona naglašava da nikakvog uticaja na njihovu "promenu dresova" nije imala.

Sa Srđanom Stojanovićem (predsednik OO Levica Crveni Krst prim. aut.) sam razgovarala pre desetak dana i on je razgovarao sa članstvom akon toga. Oni su doneli jednoglasnu odluku da pristupe Samostalnom DSS-u. Došli su i potpisali pristupnice -  kaže Davidovićeva.

490x370-dusica-davidovic-mcb Davidovićeva predsednica odbora nakon odlaska Vojvodića; foto: MCBDodaje da su je kontaktirali i ljudi iz niškog odbora Monarhističke stranke i da su i oni spremni da promene partijske knjižice i priključe se političkoj opciji koju je formirao nekada jedan od lidera Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović.

Sa njima ćemo obaviti razgovor za koji dan i oni će pristupiti Samostalnom DSS-u. To je isto njihova odluka, a tokom sledeće nedelje očekujemo i pristupanja novih organizacija i stranaka. Zahvaljujem se što su ukazali poverenje meni, stranci i Mladenoviću - kaže Davidovićeva.

Velika je stvar, kaže ona, kada kao žena vodite stranku koja je u osnivanju i formiranju.

Imamo veliki broj članova i svi mi radimo u interesu građana Niša  - kaže ova nekadašnja većnica Demokratske stranke.

900x0-sns-lista Sa koalicionim partnerima SDSS postao deo vlasti u Nišu; foto: SNSPodsetimo, Samostalni DSS formiran je nakon odluke DSS-a da izađe iz svih koalicija sa Srpskom naprednom strankom.

Ova novoformirana politička opcija je nastavila da sarađuje sa SNS i na republičkom i na lokalnom nivou, a njeni članovi u Nišu su se našli i na izbornoj listi naprednjaka. Nakon dobrih izbornih rezultata SDSS će najverovatnije biti jedna od stranaka na vlasti.


Promene u vrhu stranke u Nišu

Samostalni DSS u Nišu osnovao je Vladimir Vojodić, nekada perjanica niškog DSS-a. Njemu su podršku na samom početku pružili pojedini članovi i odbornici DSS-a, a kasnije im se priključila i Dušica Davidović koja je napustila Koaliciju za Niš.

Ipak, kako ona kaže, Vojvodić je početkom godine izašao iz Samostalnog DSS-a i pristupio Jedinstvenoj Srbiji, pa se niški odbor našao u problemu.

S obzirom na turbulencije koje smo imali, bilo mi je jako teško da sve konsolidujem i uspela sam. Nekako smo to prevazišli i krećemo napred - kaže Davidovićeva.

Dodaje da je predsednik stranke Andreja Mladenović doneo odluku da Davidovićeva preuzme odbor u Nišu i kaže da je zasada opravdala poverenje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • radivoje milenkovic

    14:40 // 28. 6. 2016.

    jadni li su oni koje DD vodi-

  • Helena

    08:34 // 27. 6. 2016.

    Jako odbor Levice i još jači odbor Samostalnog DSS...zajednički naziv pogubljeni preletači

  • Jovica

    23:57 // 25. 6. 2016.

    Ma bre di je kraj više. Duška duška.Kažeš na sopstvenu inicijativu, he he he. Pa neli te je sram barem malo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: