Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:54, 18. 1. 2016.

| Politika

Odluka o izborima najviše usrećila lokalne funkcionere

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
izbori
Izbori na svim nivoima šansa za lokalce na vlasti; foto: Vanja Keser arhiva

Iako Danijel Dašić iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju kaže da je za odluku o raspisivanju izbora na svim nivoima premijer Aleksandar Vučić imao minimum 4 razloga, ova odluka je najdraža naprednjacima sa lokala koji će moći da se “sakriju iza lika velikog vođe”.

Po prvi put u istoriji, ne samo u Srbiji već i u svetu, kaže Dašić, jedna stranka koja ima apsolutnu većinu i u koaliciji sa drugum partijama čak dve trećine vlasti, raspisuje prevremene izbore zbog političke nestabilnosti.

Zakonski je bilo vreme za lokalne i pokrajinske izbore, ali je očigledno pad rejtinga Srpske napredne stranke, priča Dašić, naterao Vučića da raspiše i parlamentarne izbore.

Ovi izbori su iznuđeni, jer njihov rejting drastično pada. Sada je bilo samo pitanje da li isterati ovako kako je do 2018, do kada bi trebalo da traje mandat ili raspisati još jedne izbore, uz žrtvu da SNS neće moći sama da napravi Vladu. Skoro sam siguran da će sledeći mandat trajati pune 4  godine i da će to biti poslednji mandat aktuelne vlasti - kaže Dašić.

Aplauz na jučerašnjoj sednici Glavnog odbora SNS, nakon objavljivanja Vučića da se odlučio za izbore, trajao je dugo, a mišljenje mnogih je da su najviše aplaudirali lokalni funkcioneri ove stranke.

dasic Dašić vidi 4 razloga za Vučićevu odluku; foto: JV arhivaDašić razloge za njihovu sreću vidi u tome što će im lik i delo Vučića povećati broj glasova na lokalu.

Jedan od lokalnih funkcionera SNS je rekao da za njih ne bi glasali ni najbliži rođaci ni komšije. To je i posledica jedne diktatorske demokratije u kojoj ne postoji niko osim Vučića, tako da je funkcionerima na lokalu teško da dobiju bilo kakve izbore. Ovo im je sada super došlo - kloniraće Vučića na 174 mesta - kaže Dašić.

Dodatne razloge za izbore na svim nivoima Dašić vidi i u teškoj odluci o smeni Gašića, unutarstranačkim previranjima i brojnim strujama, zvižducima u Areni, ali i nedovoljnoj podršci u SNS-u za neophodne reforme.

Iako izbori nisu zvanično raspisani, očekuje se da budu krajem aprila, a gradonačelniku Niša i funkcioneru SNS Zoranu Perišiću, pre Nove godine se "javilo" da bi mogli da budu 24. aprila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MIROSLAV - SNS PANTELEJ

    19:34 // 20. 1. 2016.

    Dašiću, da li smatrate da lokalne kombi stranke sa višestrukim preletačima (Vulinova, Rasimova i Veljina), otimaju deo vlasti krijući se iza SNS?

  • nislija

    14:50 // 19. 1. 2016.

    svi se mi ovde pisemo saljive komentare ali kad bude dosao dan izbora,bice dilema ZA KOGA GLASATI??? I hteli ne hteli dacemo glas Vucicu a samim tim i ovima nesposposlobnim koji se kriju iza njega na lokalu jer ce se oni opet na lokalu kandidovati... opet u krug...samo sto smo u medjuvremenu potroslili novac na izbore i izgubili pola godine na kampanje.

  • slavko

    22:00 // 18. 1. 2016.

    Zar oni misle da smo svi mi slepi?

    • slobodan

      20:33 // 19. 1. 2016.

      Budi siguran da jesmo! Narod je po prirodi inertan, a naročito ovaj napaćeni narod u Srbiji. Toliko smo slepi i ravnodušni, da nam najpametniji odlaze iz zemlje, ili se sklanjaju sa strane trudeći se da sačuvaju kakav-takav mir. Najgori među nama otimaju ono što im je na dlanu svakako...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: