Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:46, 10. 6. 2019.

| Politika

Opozicija tvrdi da se iza mladih sa Delijskog visa krije SNS, iz udruženja demantuju

Autor:V. M. R. Izvor:Južne vesti
Radna akcija Delijski vis
Mladima rado u pomoć priskaču i direktori dva javna preduzeća; Foto: FB stranica "Radne akcije Delijski vis Niš"

Optužbe odbornika koalicije "Niš - moj grad" Branislava Jovanovića da se iza "Udruženja Radne akcije Delijski vis" krije omladina vladajuće SNS, članovi udruženja demantuju. Dok Jovanović tvrdi da se udruženje i akcije koriste za promociju vlasti, čak i nameštanje tendera, mladi sa Delijskog visa odgovaraju da im je jedini cilj uređenje njihovog naselja.

Radne akcije Delijski vis, grupe osnovaca, srednjoškolaca, studenata i radnih omladinaca koji već nekoliko godina kose, farbaju, krpe, čiste naselje, pomagala su uglavnom gradska komunalna preduzeća Parking servis i Mediana. Radna akcia Delijski vis koš Mladi imali mnogo akcija u poslednjih nekoliko godina; Foto: FB stranica "Radne akcije Delijski vis Niš"

Sami članovi Udruženja oduvek su tvrdili da sve rade volonterski, a da im gradske službe samo priskaču u pomoć. Zato su na njihovim akcijama bili i mehanizacija i radnici ovih preduzeća, ali su se često fotografisali i direktori - kadrovi postavljeni od strane SNS-a.

Odbornik Jovanović smatra da iza Udruženja zapravo stoji SNS i da gradska vlast zloupotrebljava resurse javnih komunalnih preduzeća u stranačke svrhe.

Ne koristite resurse JKP Mediana i JKP Parking servis za stranačke promocije jer to košta poreske obaveznike. Za sređivanje igrališta i terena radnici javno komunalnih preduzeća primaju platu, ne treba omladina SNS-a time da se bavi. Njima svaka čast na angažovanju, ali gospodo iz vlasti, večito krijete svoj nerad, nesposobnost i nameštanje tendera iza mladih ljudi i stvarate privid da se nešto radi pred izbore - naglašava on.

Iz Udruženja Radne akcije Delijski vis reagovali su na Jovanovićeve kritike, ističući da nisu omladina Srpske napredne stranke.

Ne dozvoljavamo da naše udruženje uvučete u politički brlog našeg Grada i da preko nas stičete politčke poene i sukobljavate se sa trenutnom garniturom vlasti. Mi nismo nikakva omladina SNS-a, mi smo nevladino i nedobitno udruženje i naši ciljevi i aktivnosti su propisane statutom udruženja - saopštili su iz Udruženja.

Ističu da nikada u izjavama za medije nisu promovisali aktuelnu vlast, već da su spominjali samo ljude i institucije koje su im pomogle.

Udruženje Radne akcije Delijski Vis osnovano je zbog ostvarenja ciljeva u oblastima reforme omladinskog aktivizma, neformalnog obrazovanja, promocije zdravih stilova života i volontiranja. Mi smo pre svega žitelji naselja Delijski Vis i kao takvi želimo da uređujemo i održavamo naše naselje - dodaju omladinci.


Bošković: Samim tim što su opredeljeni za SNS, imaju prednost

Delijski vis Dostupna im i mehanizacija JP; Foto: FB stranica "Radne akcije Delijski vis" Pošto su iz Udruženja naveli i da su opredeljenje njihovih članova i članstvo u partijama privatna odluka, nekadašnji poslanik iz Niša Miloš Bošković prepoznaje kao problematično što im upravo opredeljenost ka aktuelnoj vlasti daje prednost u angažovanju resursa javnih službi.

Da li bih ja mogao da dobijem tako broj telefona i da direktno recimo zovem direktora Parking servisa kako bih rešavao probleme u svom naselju? Slabije. A ima ih. Pošto sam običan građanin, ne znam nikog tamo, ja im pošaljem mejl sa prijavom na koji mi niko nikad ne odgovori, niti se moj problem reši - ističe Bošković.


Niški poverenik SNS: Verovatno u udruženju ima članova SNS, ali nisu omladina stranke

Konstatujući da u Udruženju verovatno ima i članova SNS, prvi čovek niških naprednjaka Zvezdan Milovanović navodi da oni ipak nisu njihova omladina. Milovanović ne vidi zašto bi nekom smetalo to što se grupa mladih organizovala da radi.

Nisu, rekao je dečko da su nevladina organizacija, ili udruženje građana koji pomažu građanima. I tako su i registrovani. Vidite koliki je procenat zastupljenosti SNS, verovatno ima tamo i članova, ako ih ima toliko u odnosu na ostale stranke, onda ih sigurno ima u Udruženju. Ima verovatno i nekih koji nisu simpatizeri, a verovatno ima i protivnika. Deca rade, ja ne vidim šta je tu problem, rade ne nose stranačka obeležja - navodi Milovanović.

Podsetimo, mladi iz Udruženja Radne akcije Delijski vis već nekoliko godina uređuju sportske terene, školsko dvorište, korito Gabrovačke reke, portu crkve u naselju, pa i stambene zgrade.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nije belka glup

    15:55 // 11. 6. 2019.

    Malo reklame nikome ne skodi, ko voli nek izvoli

  • Kole

    06:31 // 11. 6. 2019.

    Grad je totalno zapušten. Trava u Duvaništu metar i po. Kontejneri otvoreni, djubre svuda. Voleo bih da se mlado članstvo SNS ili simpatizeri istih, s obzirom da je niška opozicija na kolenima i da po gore navedenim komentarima i ne postoji i da je zavidna, udruži i u drugim niškim naseljima i uradi isto ono kao i na Delijskom Visu. Ima dovoljno članstva i za deljenje letaka i za koristan rad.

  • lokal patriota

    06:25 // 11. 6. 2019.

    Pa kad ne dozvljavate da kako rekoste uvucete politiku u ovo,sta ce vam ova dvojica SNS iz Mediane? Dosli da se slikaju i pokazu ko stoji iza toga.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: