Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:26, 4. 8. 2014.

| Politika

Opština Medijana dobija novog predsednika

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
490x370-medijana.jpg
Očekuje se burna sednica Skupštine, arhivska fotografija

Na sutrašnjoj sednici Skupštine Opštine Medijana trebalo bi da bude smenjen aktuelni predsednik Opštine Nebojša Krstić (URS) i na njegovo mesto postavljen Zoran Stojanović (SNS), dosadašnji zamenik predsednika Skupštine Opštine.

Ovo je novinarima Južnih vesti potvrdila samostalna odbornica Mila Dimitrijević. Ona je naglasila da je tek danas dobila kompletan materijal za sutrašnju sednicu, a u njemu se nalazi i dopuna dnevnog reda sa predlogom smene.

- Jedna od tačaka je smena Nebojše Krstića i kompletnog Opštinskog veća, koje će ostati maltene isto, osim Gordane Livade (URS), koju će zameniti neko iz Niške priče, ali nema imena. Kandidat za Krstićevog zamenika je Zoran Stojanović - rekla je Dimitrijević.

U dnevnom redu sa sutrašnju sednicu, koji je dostavljen novinarima, nema tačke koja se tiče smene, ali je u dopisu koji je stigao iz Opštine Medijana napomenuto da “predlagači mogu na samoj sednici predložiti izmene i dopune dnevnog reda”.

Međutim, da li će dopuna zaista i biti, nije mogao da potvrdi ni predsednik Skupštine Momčilo Radojičić

- Sve predložene dopune su u stručnoj službi i oni rade na kreiranju dnevnog reda i eventualnih dopuna.  Ja ću kasnije da vidim šta je tačno stiglo i da li je stiglo na vreme, da li su ispoštovani rokovi. Ukoliko je sve po zakonu dnevni red će biti dopunjen - rekao je Radojičić.

Aktuelni predsednik Opštine Nebojša Krstić nije odgovarao na pozive novinara Južnih vesti. 

Kako saznajemo, smenu su inicirali odbornici Srpske napredne stranke, a kao potencijalna podrška novoj vladajućoj većini pominje se Niška priča. Šef ove odborničke grupe Ivan Damnjanović rekao je da će on i njegove stranačke kolege podržati taj predlog.

- Svakako ćemo glasati za smenu. Mi smo kao opozicija od početka ukazivali na brojne propuste u radu aktuelnog rukovodstva Opštine - rekao je Damnjanović.

O spekulacijama da će Niška priča biti deo vlasti u Medijani nakon sutrašnje sednice, Damnjanović je rekao “da su pregovori u toku”.

Ovo i ne treba da čudi, jer je Niška priča u predzibornoj kampanji za parlamentarne izbore potpisala sporazum sa Socijaldemokratskom partijom Rasima Ljajića, koja je u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom i trenutno je na vlasti na republičkom nivou.


Stojanović glavni kandidat

stojanović Stojanović novi predsednik Opštine Medijana?Kao Krstićev naslednik već je viđen Zoran Stojanović, kadar Srpske napredne stranke i dosadašnji zamenik predsednika Skupštine Opštine.

Stojanović je široj javnosti poznat od juče nakon objavljivanja audio snimka na kojem se čuje kako predsedniku Opštinskog odbora SNS u Medijani Darku Bulatoviću objašnjava kakvi su dogovori oko partijskog zapošljavanja postignuti sa koalicionim partnerima, socijalistima i URS-om. 


Za većinu potrebno više stranaka

Trenutno u skupštinskim klupama u Medijani najviše odbornika imaju demokrate, ukupno 9, podeljenih u dve struje DS (8) i NDS (1). Zatim, naprednjaci 6, 4 ima koalicija oko SPS, 3 Niška priča - SDPS, URS 2 i Dveri 1.

Naprednjake je odmah posle imenovanja aktuelnog rukovodstva napustila odbornica Mila DImitrijević koja nastupa samostalno, a samostalni odbornik je i bivši DS-ovac Dragan Milosavljević.

Ukoliko SNS želi da preuzme vlast, pored podrške Niške priče, biće neophodna i pomoć SPS-a ili neke od stranaka iz takozvanog “demokratskog bloka”.

Ipak, sve će biti jasnije sutra u 10 sati, kada je i zakazana sednica Skupštine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vasiljevic

    09:33 // 11. 8. 2014.

    Jedina osoba iz SNS-a koja je bila protiv Krstića je Mila Dimitrijević,svi ostali su samo obični poltroni koji klimaju glavom i glasaju kako"centrala"kaže.Darko budi bar jednom čovek i izvini se Mili.

  • nezaposleni dipl politikolog

    15:16 // 5. 8. 2014.

    A GDE JE KONKURS?

  • Cvetko Rasovic

    13:22 // 5. 8. 2014.

    Ode još jedan Konjoslav. Mi imamo spomenik oslobodiocima Niša -iz 4 rata, ane kod konja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: