Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:21, 21. 11. 2016.

| Politika

Orban: Niš je pogodan da u njemu Mađari izraze poštovanje prema Srbima

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
orban
"Ne migrantima"; foto: Vanja Keser

Iako nije jasno zašto je baš Niš odabran kao mesto susreta vlada Srbije i Mađarske, srpski premijer Aleksandar Vučić kaže da je to zbog "strateške važnosti grada", dok Orban tvrdi da je Niš "pogodan grad da u njemu Mađari izraze poštovanje prema Srbima".

Kako kaže Vučić, na zajedničkoj sednici su razgovarali o ekonomiji, turizmu, investicijima, ali i o migrantskoj krizi. Međutim, premijer ovog puta nije spominjao “mnogo, mnogo, mnogo para za Niš”, koje je obećao pre mesec i po dana, kada je Vlada Srbije zasedala u Nišu, a za koje se kasnije uplašio gde bi mogle da završe.

Ipak, premijer je naglasio kako je Niš "strateški veoma važan grad za Srbiju", jer, kako kaže, predstavlja “raskrnicu puteva”, zahvalivši se Orbanu i ministrima Mađarske Vlade što su prihvatili da sastanak bude baš u njemu.

Premijer Mađarske Viktor Orban, koji je sinoć obišao Tvrđavu i niške muzeje, kaže da mu je veoma drago što su se članovi dveju vlada sastali ovde, obećavši investicije za ovaj deo Srbije.

Niš je bio veoma pogodan grad za to da posetom njemu izrazimo najdublje poštovanje prema srpskom narodu. Nama se kapital nagomilao pa bismo rado da ga investiramo u Srbiju i to ne samo oko glavnog grada, već i na jugu Srbije - rekao je Orban.

Posle bilateralnih razgovora ministara Srbije i Mađarske i zajedničkog zasedanja vlada, Orban i Vučić zaključili su da odnos ovih država nikada nije bio na višem nivou.


“Sutra ili prekosutra jednokratna pomoć penzionerima”

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je kako će "u utorak ili sredu" krenuti sa isplatom jednokratne pomoći od 5.000 dinara penzionerima.

Sutra ili prekosutra ujutru kod prvih penzionera idemo sa prvim isplataa jednokrante pomoći za penzionere - rekao je Vučić.

Preko milion i po penzionera u Srbiji, kako je ranije najavljeno, dobiće ovu pomoć.


Orban: Srbi su dobrodošli u Mađarsku, migranti su već nešto drugo!

vucic i orban "Niš je strateški veoma važan grad Srbiji"; foto: Vanja KeserSrbi i svi drugi narodi su dobrodošli, rekao je premijer Mađarske Viktor Orban, ali, prema njegovim rečima, to ne važi i za izbeglice.

Sutra će nas, ako ne naša deca, onda naši unuci pitati: “Zašto ste dozvolili da promenite naše države? Zašto ste dozvolili da se promeni Evropa? Zašto ste dozvolili da se promeni kultura, etnički sastav Mađarske? Način razmišljanja i bezbednost u Mađarskoj? Šta ćemo mi onda njima reći? - pita Orban.

On tvrdi da se saoseća sa izbeglicama i da u njima vidi "žrtve loše vladavine njihovih država", međutim, Orban smatra da je "pogrešna politika Evropske unije" dovela do veoma loše situacije sa migrantskom krizom u Evropi.

Podsetimo, delegacije vlada Mađarske i Srbije u nedelju 20. novembra, sastale su se u Nišu. Prema okvirnom planu, u gradu na Nišavi ostaće 2 dana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Posmatrac

    18:48 // 22. 11. 2016.

    JLZ se nastavlja.

  • Blackburn

    08:02 // 22. 11. 2016.

    "Nis je pogodan..." jer je naviko da trpi,cuti,povinuje svakoj vlasti,svako gleda sebe,buducnost dece ga ne interesuje,zatucanost,bezidejnost,vazno da se najedes,ustajala zabokrecina,provincija,steciste raznoraznih dosljaka sto odose iz sela,al selo nije iz njih...Nislije su manjina u svom gradu,ovo je samo futrola nekadasnjeg Grada!

  • sastala se

    22:25 // 21. 11. 2016.

    dva radikala

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: