Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:01, 13. 7. 2016.

| Politika

Perišić na primopredaji: Ja sam stranački vojnik

Autor:Blagojevic PredragIzvor:Južne vesti
Zoran Perišić
U stavu "mirno" pred partijom; Zoran Perišić, foto: Arhiva JV

Iako je potvrdio da se o tome ko će biti gradonačelnik nije pitao Niš, već je odlučivao vrh stranke u Beogradu, doskorašnji prvi čovek Niša Zoran Perišić je zaključio da je on "vojnik partije" i da odluke prihvata sa osmehom.

Novi gradonačelnik Niša Darko Bulatović je i formalno preuzeo tu funkciju od svog prethodnika i partijskog kolege Zorana Perišića.

Odgovarajući na pitanja novinara Južnih vesti o tome ko je odlučivao o imenu budućeg gradonačelnika Niša, Zoran Perišić je rekao je da je to u nadležnosti Izvršnog odbora SNS i da je to telo i odlučilo.

Ako je vaše pitanje ko je to odlučio, telo koje je o tome odlučilo je Izvršni odbor stranke. Po programu i Statutu Srpske napredne stranke o tome odlučuje Izvršni odbor - rekao je Perišić.

Statut SNS ...rog ne laže; Detalj iz Statuta SNSIpak, po Statutu SNS o tome ko će biti kandidati za predsednike opština i gradonačelnike odlučuju opštinski, odnosno gradski odbor, dok se to i ne pominje među nadležnostima Izvršnog odbora stranke.

Podsetimo, informaciju da će Darko Bulatović biti gradonačelnik je javnosti prvi put saopštio u emisiji "Između redova" pre dvadesetak dana tadašnji zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković.

On je tada rekao da je to Bulatoviću i Perišiću "saopšteno".

Oni su bili gore i onda im je saopšteno da je Bulatović kandidat za gradonačelnika, Perišić za direktora bolnice i to je jedino izvesno u ovom trenutku - rekao je tada Slavković.


Vojnik partije ili sluga građana?

Po važećem zakonu u Srbiji gradonačelnika i predsednika opštine formalno biraju odbornici, koje su građani neposredno izabrali na izborima.

Ipak, s obzirom na to da se prethodno o tome postiže dogovor među partijama vladajuće koalicije, doskorašnji gradonačelnik Niša Zoran Perišić smatra da njega nisu izabrali predstavnici građana, već partija.

Ja sam stranački vojnik. Ja nisam došao 2012. na mesto gradonačelnika zato što sam lep i pametan, jesam i jedno i drugo, ali sam došao zato što sam član SNS i zato što me je ona predložila na to mesto - rekao je Perišić.

Novi gradonačelnik Darko Bulatović je rekao da način na koji je unutar SNS odlučeno da on preuzme tu funkciju ne znači da će partija imati prioritet u odnosu na građane.

Moja politika će biti ostvarivanje opšteg interesa, a ostvarivanjem opšteg interesa ću ja ostvariti i stranači interes. To sam više puta do sada rekao - kaže Bulatović.

Inače, dok se u biografijama javnih funkcionera u Srbiji najčešće koristi termin "bio na vlasti od-tada-do-tada", u zemljama zapadne Evrope skoro bez izuzetka piše "he/she served", odnosno "služio građanima".


"Ja tebi - serdare, ti meni - vojvodo"

Darko Bulatović i Zoran Perišić Veliki prijatelji; foto: JV

Bivši i sadašnji gradonačelnik su uglavnom jedan o drugom imali samo lepe reči, dok kritika nije ni bilo.

Gospodin Bulatović i ja nismo samo stranačke kolege, već i veliki prijatelji. Zadatak je ozbiljan i ja znam da će gospodin Bulatović u svemu, kao i do sada što je radio, bilo da je u pitanju Crveni Krst, bilo da je u pitanju Radnički ili Jugoistok, dati sve od sebe - rekao je Perišić.

On je dodao da će u onome što očekuje Bulatovića, naglašavajući da je to već pokazao, "imati svu njegovu pomoć".

Da mu kažem da sam duboko svestan i ubeđen da je sve svoje snage i energiju posvetio ovom gradu, jer znam koliko je voleo ovaj grad, koliko ga voli i koliko mu želi dobro - rekao je Bulatović.

Bulatović je u svom obraćanju zaključio i da je "profesor Zoran Perišić čovek koji je primer za sve druge ljude kako treba uspeti u životu, kako uspeti u oblasti za koju ste se školovali, obrazovali, radili i oblast kojoj ste posvetili svoj život".

Od sveg srca hoću da kažem da sam ponosan što ste bili gradonačelnik meni, kao građaninu Niša - poručio je Bulatović.

Podsetimo, Zoran Perišić je bio gradonačelnik od 13. jula 2012. do 11. jula 2016. godine kada je na tu funkciju izabran Darko Bulatović.

Zoran Perišić je sada šef odborničke grupe SNS u Skupštini Grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Буби

    11:48 // 14. 7. 2016.

    shaft
    Наведи нам неког од поѕнатих компоѕитора поема.
    Људско неѕнање стварно је не мерљиво. Пословица гласи:Б..... је нај паметнија кад ћути.

  • Mirsa

    00:18 // 14. 7. 2016.

    E moj VOJNIČE diletantu, u Beograd je trebalo da ideš da KAŽEŠ svoje mišljenje a ne da IDEŠ PO SVOJE MIŠLJENJE. Nekada je i Draža Marković morao zaobilazno da forsira svoje pulene jer je još tada bila sramota da se baza u GRADU Nišu zaobiđe. A diletanti se prse kako ih je postavio lično AV?! Jel to vaš razvoj demokratije? Novi će i bez prof.dr biti bolji, čekaju ga 100 dana i on je toga svestan.

  • shaft

    23:07 // 13. 7. 2016.

    Rece odlazeci gradonacelnik,da su on i Bulatovic,veliki prijatelji!?Da,da,o vasem prijateljstvu se poeme komponuju,nadaleko poznato prijateljstvo,koje je shvatio i Gasic i dr.Stanojkovic.On je, onako,iz hobija raspustio G.O.!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: