Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:45, 29. 6. 2016.

| Politika

Perišić šef odborničke grupe SNS, Ilić Rajkovićev zamenik

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
pim JV
Perišić i Ilić na novim funkcijama; foto: JV arhiva

Do sada dva vodeća čoveka Niša, gradonačelnik Zoran Perišić i predsednik Skupštine MIle Ilić po svemu sudeći u narednom periodu biće na drugim funkcijama, ali neće imati ključna mesta u Gradu kao u prethodne 4 godine.

Perišić će, kako sam kaže, voditi odbornike SNS u parlamentu i to je, tvrdi, sve što će imati od funkcija.

Da li ću imati i neku drugu dužnost o tome ćemo pričati kada dođe vreme - rekao je Perišić.

Spekulisalo se prethodnih dana, a o tome je govorio i zamenik gradonačelnika u tehničkom mandatu Ljubivoje Slavković, da će Perišić preuzeti Klinički centar Niš. Međutim, direktor ove zdravstvene institucije se bira na konkursu, pa je nejasno kako neko može unapred da bude određen.

skupstina I Ilić u skupštinskoj klupi; foto: JVMile Ilić, koji je poslednja dva mandata predsedavao niškim parlamentom, danas je bio u skupštinskim klupama, a već na sledećoj sednici bi mogao da se ponovo nađe na pijedestalu, ali ovog puta kao zamenik novog predsednika Radeta Rajkovića.

SPS je prema koalicionom dogovoru dobila to zameničko mesto. S obzirom na iskustvo i dosadašnji rad, ja pretpostavljam, ne znam zasigurno, ali mislim da će predložiti Mileta Ilića - kaže Perišić.

Da li će Ilić i zaista postati zamenik znaće se na sledećoj sednici parlamenta kada je i najavljen izbor izvršne vlasti i zamenika predsednika Skupštine.

Kako je pojasnio Perišić, koji će u tehničkom mandatu voditi grad do izbora novog gradonačelnika, Srpska napredna stranka je koalicioni dogovor postigla sa SPS i SRS.

Kontinuitet u radu gradske vlasti postoji. Sarađujemo opet sa SPS, a u razgovorima sa radikalima sam se uverio da i među njima ima dosta kvalitetnih i odgovornih ljudi. Biće potrebno da se podele resursi i odgovornost - rekao je Perišić.

Kandidat za gradonačelnika, kako je rekao Perišić, biće Darko Bulatović dok će se o imenima zamenika gradonačelnika i članovima Veća još pregovarati, iako se pojavila informacija da bi Bulatovićev zamenik trebalo da bude Miloš Banđur, koji je danas bio u prvom redu u Skupštini, odmah pored Bulatovića i Rajkovića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Schillibaizer

    14:41 // 30. 6. 2016.

    Sta reci... Slika govori vise od 1000 reci!!!

  • jovica

    23:40 // 29. 6. 2016.

    Kako je uzdigao Nis tako ce i Klinicki centar
    - Sa Perisicem na celu koracamo krupnim koracima u svetlu buducnost...niska deco idite iz Srbije da ne gledate ovu propast grada

  • Антибот

    23:20 // 29. 6. 2016.

    Фонтану у центру смо некад звали Милетова суза, чисто да споменем

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: