Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:16, 25. 4. 2016.

| Politika

Perišić u novom mandatu ne želi “nesposobne” saradnike

Autor:B. J.Izvor:Južne vesti
Zoran Perišić
Budući gradonačelnik Niša? foto: Đorđe Radošević

Iako još uvek nema zvaničnih rezultata o izborima u Nišu, naprednjaci kao, kako kažu, "apsolutni pobednici" poručuju da su za formiranje koalicije sa najmanje dve stranke. Zoran Perišić potvrdio da je jedini kandidat za gradonačelnika.

Prema podacima iz štaba SNS-a, 29 odborničkih mandata pripalo je koaliciji okupljenoj oko imena Aleksandar Vučić, što je tri puta više od drugoplasiranog SPS-a koji ima 8 mandata. Perišić kaže da im je za formiranje vlasti potrebna bilo koja manja stranka i da nemaju favorite.

Ne radi se raspodeli plena, radi se o odgovnosti prema onima koji su nam dali svoj glas. Pregovaraćemo tako da ja moram da znam ko su predloženi saradnici. Neki mi ne odgovaraju. Ili sam ih upoznao ili su se pokazali kao nesposobni ni u čemu. Tražim u narednom mandatu da dobijem mogućnost da Gradsko veće bude efikasnije i da učinimo više za Niš - kaže Perišić.

Saradnja sa listom “Iskreno za Niš” koju predvodi Momir Stojanović, u ovom trenutku nije moguća tvrdi Perišić.

Onaj ko je izdao Aleksandra Vučića izdaće i mene. Nikakva koalicija sa strankom Momira Stojanovića od strane SNS-a u ovom trenutku nije moguća - kaže Perišić.

Perišić kaže da je prioritet u narednom periodu dolazak novih investitora i otvaranje novih radnih mesta.

U toku je završetak planova za izgradnju nove industrijske zone koja će biti preko puta KPZ-a gde ima oko 15 hektara zemljišta. Bolje funkcionisanje gradskog javnog komunalnog sektora, davanje pomoći  “Gorici” i nastavak isplate dugovanja roditeljima čija deca idu u vrtiće Pčelice - kaže Perišić

Očekuje se da bi konstitutivna sednica novog rukovodstva mogla da se održi sredinom juna, do kada bi trebalo da se ponove izbori na 11 biračkih mesta i da prođu svi zakonski rokovi, kažu u niškom štabu naprednjaka.

Podsetimo, prema preliminarnim podacima Izbornog štaba SNS-a sa 163 od ukupno 174 biračka mesta na nivou Grada, SNS je osvojila 38,3% ili 29 mandata, SPS – Jedinstvena Srbija 11,69 % ili 8 mandata, Niš moj grad – 10,99 % ili 8 mandata, Dosta je bilo 8,42 što je 6 mandata, SRS 7,04% ili 5 mandata i DSS Dveri 5,3 % ili 4 mandata.

Najbolji rezultat SNS je ostvarila u opštini Crveni Krst – 50, 99 odsto, u Paliluli 43,53 odsto, u Panteleju 37,6 odsto, u Niškoj Banji 33,12 odsto i u Medijani 33,12 odsto.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mustafa Kajgani

    08:55 // 27. 4. 2016.

    Dokle ce Partija da se bruka i da te drzi tu jos jedan mandat?!

  • mika

    15:30 // 26. 4. 2016.

    Da li je ovo TRANSFORMERS? Na bilbordu bio podpisan kao AV!Ili je njegov egzhudat? Ne zaboravite da ce sada najveca izlaznost (mladih) biti na Horgosu i Batrovcima. Deco,srecan put, i tata bi sine...

  • CVETKO prvi

    14:28 // 26. 4. 2016.

    Nikako da ne "menja nesposobne kadrove" !
    Taman smo se naviklik na njih , ko zna kakve će "sposobne" da dovede ?
    A ima i "veliki" izbor "sposobnih kadrova" , oko sebe !
    "Što Bog spoji..."

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: