Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:51, 5. 11. 2012.

| Politika

Pešić na čelu niškog LDP

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
srdjan-pesic.jpg
Srđan Pešić, arhivska fotografija

Prof. dr Srđan Pešić postavljen je za privremenog menadžera Liberalno demokratske partije u Nišu, do održavanja izborne Skupštine stranke.

Odluku koja je kasno večeras dostavljena medijima potpisao je predsednik stranke Čedomir Jovanović.

- Određuju se Aleksandra Boričić, Ilija Đorđević, Jelena Kostić, Lara Petrović, Raica Milićević i Slađana Jović, da zajedno sa vršiocem dužnosti menadžera Gradskog odbora, zastupaju Liberalno demokratsku partiju u Nišu do održavanja Skupštine gradske organizacije LDP Niš - piše u dokumentu koji je potpisao Jovanović.

Pešić, inače jedini preostali odbornik LDP u Skupštini Grada, obratio se javnosti posebnim saopštenjem. On navodi da između njega i njegovih "dojučerašnjih saboraca" koji su odlučili da napuste stranku nema ličnog sukoba.

- Kao prijatelji smo godinama zajedno pokušavali da Srbiju i naš grad učinimo boljim. Naša je jedina razlika bila u tome kako ćemo to dalje raditi. Rastali smo se konceptualno i idejno. Želimo im puno uspeha u budućem političkom radu - poručio je Pešić.

U svom saopštenju Pešić je naveo da će članovi LDP Nišu od sada, sa "novom i podmlađenom ekipom", nastaviti da rade na programskim ciljevima ove partije.

Podsetimo, na sinoćnoj sednici Gradskog odbora veći deo rukovodstva LDP u Nišu odlučio je da napusti partiju. Među njima su i potpredsednik stranke Nebojša Ranđelović, menadžer Gradskog odbora Predrag Jelenković, Sanja Jefić Branković narodni poslanik, Miloš Grozdanović, odbornik u Skupštini Grada i još nekoliko visokih partijskih funkcionera.

Kao razloge za ovakav potez oni su naveli veliko neslaganje sa centralom stranke i liderom Čedomirom Jovanovićem, koga su optužili za diktaturu.

Srđan Pešić rođen je 1963. godine. Redovni je profesor je Medicinskog fakulteta u Nišu i dugogodišnji odbornik u Skupštini Grada. Pešić je i aktuelni predsednik Saveta za lokalnu samoupravu LDP.

Detaljniju biografiju možete pogledati u rubrici "Ko je ko?" - ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • no nameboy

    20:25 // 8. 11. 2012.

    Sadace Profesor moci na miru da spopada studentkinje :)

  • vladimir petric

    22:20 // 6. 11. 2012.

     "novom i podmlađenom ekipom"
    Ko je ovde nov, svi ovi ljudi su već bili u gradskom odboru i kojom mladom ekipom?
    Ovde sem Ilije ja nikog ne vidim.
    Gde su sad Sale, Uroš, Ika?
    Od osnivanja su u LDP-u i opet ih nema. Samo neki poltroni!
    Podrška Pesnicu ostali slobodno nek idu sa svojom ekipom koja je izašla

    • Josip

      10:54 // 7. 11. 2012.

      Ika.... To je Ilija Djordjevic...citaj gore!

    • Insajder

      14:07 // 7. 11. 2012.

      Pa možda nije mlada, ali nije ni mogla da dođe do izražaja jer nisu bili Jelenkovićevi i Necerovi prijatelji i poslušnici. Čisto da znate i taj podatak o ovim tzv. "borcima za demokratiju" u stranci...

  • RaicaM

    17:28 // 6. 11. 2012.

    Neki novi vetrovi. Niš će opet biti pokretač nečeg novog.

    • Mиша

      13:30 // 11. 11. 2012.

      Ако се елементарно испоштује чланство и покаже гард према БГ (за разлику од предходника који су били једна увезана екипа и напустили странку кад је вероватно њима било у интересу) мож и нешто да буде од ниски ЛДП.За оне који подржавају екипу која је напустила ЛДП мали подсетник.Кад су Биљана Србљановић,Весна Пешић и Никола Самарџић дигли глас у ЛДП,дотични су ћутали јер им је то одговарало.Лепо је бити у милости аутократског лидера у Србији,без обзира на партију ил странку.Док се не призову памети сви су НЕВЖЕЋИ.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: